mandag den 19. september 2011

Papari Cone Chaat/ Cone Pappadum snack

English translation in red colour :)


Ser disse her ikke lækker ud? Hvis man er til sprød saltede snack, så vil man elske det her. Sprød kræmmerhus pappadum eller pappar fyldt med hot kikærte-kartoffel chaat med syrligt tamarind chutney. Mums!! Den her innovative ide med at lave pappadum som kræmmerhuse er ikke min, men er fra madlaving programmet Masterchef India og jeg elsker den. Bedste opfindelse siden samosa´en.
Are´nt these looking delicious. If you like crispy savory snacks then you wil love this. Crispy pappadum or pappar cones filled with spicy chickpea-potato chaat with tangy tamarind chutney. Mouthwatering !! This innovative idea of making pappadum as cones is not mine, but from the cooking program Masterchef India and I love it. Best innvention since the samosa


Det her er min kikærte-kartoffel chaat. Chaat er en fælles betegnelse for snack "salat" oftest med kogte kikærter, kogte kartoffler, rå løg, og evt yoghurt. Papari Chaat er hvor man knuser sprøde papadum oven i chaat´en for gør det lidt crunchy. Lyder det godt?
This is mine chickpeas-potato chaat. Chaat is many kind of savory snack " salad" often made with boiled chickpeas, boiled potatoes, raw onions and can be served with or with our yoghurt. Papari chaat is, where you crush som crsipy pappadum over the chaat to make it a little bit crunchy. Sounds good?


 Min Chaat opskrift/ My Chaat recepie
for 4-5personer/ for 4-5 persons.
400 gr kogte kikærter/ 400 gr boiled chickpeas
200 gr rød bønner/ 200 gr boiled red beans
300 gr kogte kartoffler, hakket/ 300 gr boiled potatoes, chopped.
2 mellem store løg, meget fint hakket/ 2 medium size onion, finelley chopped.
1 tomat, fint hakket/ 1 tomato, finelley chopped.
1 bundt koriander/ 1 bundl coriander
4 grøn chili/ 4 green chilies
saft af en citron/ juice from one lemon.
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chil powder
salt efter smag/ salt to taste
½ tsk stødt spidskommen pulver/ ½ tsp ground cumin 
1-2 tsk chaat masalah (syrligt stærk krydderi blandning, kan købes hos pakistanske madvarer forettninger/ 1-2 tsp chaat masalah (a tangy and hot spice mixture, here in denmark you can buy it pakistani grocery shops)


I en foodprocessor fint hakkes koriander, chili sammen med citron saft. Bland det hele sammen i en skål. Chaat klar.
Finally chop the chili, coirander with the lemon juice in a foodprocessor. Mix everything in a bowl. Chaat is ready.


Syrligt tamarind Chutney/Tangy tamarind Chutney
(Kan købes færdig også) (can be bought ready made also)
2oo gr tamarind pulp/ 200gr tamarind pulp
1 spsk brun farrin/ alm sukker/ 1tbs brown sugar/caster sugar
1 tsk chilipulver/ 1 tsp chili powder
½ tsk stødt sort peber pulver/ ½ tsp grind black pepper powder.


I en gryde tilsæt alt sammen med ca 200-250 ml vand. Giv nogle opkog til sukkeret er opløst. Lad det simre  på lav varme under omrøringer ca 8-10min til det forykkes lidt. Tag gryden af varmen og press blandingen gennem en si med ske. Køl "saucen". Tamarind chutney kan godt laves nogle dage før og gemmes i tæt lukkede beholder på køl.
In a griddle add everything with 200-250 ml water and boil it. On low heat let the chutney simre and thicken 8-10minuts, while stirrring. Strain the mixture and cool the "sauce". Tamarind chutney can easly be made some day ahead and kept in a airthight contianer, refrigerated.



Papari spiral kræmmerhus/ Papari spiral cone
Orginal opskrift fra Masterchef India med lidt modifikationer /recepie adapted from Masterchef India with some changes . 
12-15stk./ makes 12-15

250 gr mel/ 250 gr  flour.
30 gr smeltede smør eller 2 spsk olie/ 30 gr melted butter or 2 tbs oil.
½ tsk salt/ ½ tsp salt
en lille knips bagepulver/ a pinch of bakingpowder
evt. 1-2 tsk timian frø/ 1-2 tsp lovage seeds (ajwain), optional.
vand til æltning/ water for kneading.
olie til fritur stegning/ oil for frying.
kræmmerhus moulds/ Cone moulds

Dejen:  Bland mel, timian frø, bagepulver og salt sammen i en skål. Gnid det smeltede og afkølede smør ind i melet med fingerene, så det få en sandet konsistent. Saml dejen ved at komme lidt vand ad gangen. Dejen skal være mellem blød. Tag dejen ud på køkken bordet og ælt godt. Lad dejen hvile ca 20-30 minutter i en skål tildækket.
Dough: Mix flour, lovage seeds, baking powder and salt toghether in a bowl. Rub in the melted butter with your fingers so the flour get a sand like consistent. Add a little water at a time to make the dough. The dough should be medium soft. Take the dough out on a clean surface at knead well. At last, let the dough rest 20-30 minuts, covered in a bowl.

Så går vi videre til at lave pappadum´ene. Del dejen i to, sæt den ene til side, tildækket. Rul den anden ud til en tynd cirkel. Skær tynde strimler som vist på billedet med kniv eller pizza skærer.
Now we are moving on to making the pappadums. Devide the dogh in to two pieces. Put one aside, covered. Roll out the other into a thin round disc. Use a knife or a pizza cutter to cut thin strips as shown in the picture.

Rul forsigtig en strimle omkring formen i spiral mønster. Start fra den spidse ende. Der må ikke være huller. Luk godt til ved spidsen.
Twist or wrap the strip around the mould in a spiral design, starting from the pointed end. Seal well at the bottom end.

Man forbinder to strimler sammen med lidt vand. Lav resten kræmmehusene på sammen måde. 
Two strip are joined by dabbing with a little water. Make rest of the cones also the same way.

Varm olien og friture stege  2-3 kræmmerhus ad gangen ( med formen) til de er gyldne. For mig gled nogle af formene ud af sig selv allerede mens pappadum´ene var i olien. Hvis de ikke gør det så lad kræmmerhusene dryp olie af på køkkenrulle serviett og køle før de meget forsigtig rystes af formene.
Heat oil and deep fry the cones ( with the moulds) 2-3 at a time, until they are golden brown. Some of the moulds slipped out of the papadums while frying for me. If they dont,  then just let the cones drain on a paper towel and cool before carefully shaking them of the moulds.

Serveringen/ How to serve

Papari kræmmerhuse fyldes med chaat, toppes med tamarind chutney. Man kan også toppe med lidt yoghurt og så komme tamarind chutney oven på. Læg ekstra chaat og tamarind chutney ved siden af og serveres straks.
Fill the papri cones with chaat, top with tamarind chutney. You can also top with a little yoghurt before topping with tamarind sauce. Serve immediately with some ekstra chaat and tamarind chutney on the side.

Have en god uge alle sammen..................
Have a pleasent week everyone..............

15 kommentarer:

  1. Salamu aleikom Misbah,

    Jeg fandt din blog gennem Mariam fra elskmedmad. Jeg kunne ikke finde nogen kontaktoplysninger, så jeg valgte bare at skrive her. Håber det er okay.

    Jeg står bag hjemmesiden www.yasalam.dk, som er en opskriftportal for søstre. Vi har bl.a. lavet en aftale med Mariam fra elskmedmad, om at bruge hendes opskrifter i mod at der under hvert opskrift er et link tilbage til hendes blog. Vi vil spørge om det var okay, at vi også tilføjede dine opskrifter på siden? :-) Så kan alle få glæde af dem, inshAllah :-)

    SvarSlet
  2. Waaleikumsalam og velkom til her :)
    I er velkommen til at tilføje mine opskrifter og henvise til mig ved tilbage link. Jeres portal lyder som en rigtig god ide.
    Venlige hilsener Misbah

    SvarSlet
  3. Super, tak for det! :-)
    Jeg skal for go' orden skyld lige spørge om alle billeder og opskrifter er noget du selv skrevet? (Hvis der måske er nogle enkelte opskrifter el. billeder som ikke er dine egene så sig til - det er nemlig vigtigt at man ikke bruger noget copyright'et materiale)

    Forresten, du skriver med Yassin. Jeg driver siden sammen med min kone Amina :-)

    PS: I stedet for at skrive i kommentarene, kan jeg så ikke bede om din email?

    SvarSlet
  4. Alle foto er mine og hvis jeg bruger andres opskrift henviser jeg til dem med et link/navn:)

    SvarSlet
  5. Super! :-)
    Du er velkommen til at skrive til info(snabel-a)yasalam.dk hvis der er noget.

    SvarSlet
  6. Very interesting. Chat are always my favorite. I could not help drooling just looking at the picture and reading through the post.

    SvarSlet
  7. Nej hvor er de bare smarte! du er bare så kreativ Misbah!

    mvh
    Mariam

    SvarSlet
  8. @sensiblecooking. I felt the same way when I first saw these cuties.

    SvarSlet
  9. @Mariam. Tak, Nu er det ikke helt min opfindelse, men de er rigtige smarte og på en eller anden måde var de så afslappende at lave :)

    SvarSlet
  10. Omg, this looks amazing, you just gave an idea, just need to get some of those cone molds.

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
  11. Glad that I could help Haniela :)

    SvarSlet
  12. Awesome.. this looks so delicious!!will be doing the chickpea salad! thank you for sharing!

    SvarSlet
  13. Hvor kan man købe de der metaldims ? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. jeg har købt kræmmerhusene over nettet fra Amazon. Men jeg har set dem her i magasin "bageafdeling" et stk tid siden og special købmanden på gammelkongevej,

      Slet