tirsdag den 12. juni 2012

Pakora



Der er en kulturalt ting hos os desi at vi synes at pakoreh passer sammen med regnvejr. Så da det regnede i fredags, fik jeg lyst til lidt friture stegt snacks. For dem af jer ikke desi der ikke kender pakora , så er pakora en friture stegt snack, typisk nogle grønsager dybbet eller blandet sammen med kikærtemel.  Nydes på desi maner med yoghurt chutney og en stor kop varm chai. Og med chai menes ikke den der krydderi te man kan købe i de forskellige cafeer, men en ganske almindelig kop te med mælk.

Its a cultur ting among us desi, that we think rain and pakoreh belongs together. So when it was raining here in Copenhagen Friday, we got the craving for some pakoreh. For those of you not desi ´s who dont know pakorah, that is a deepfried snack, typcally made of some vegetable dipped in or mixed in a batter of gram flour.  You have to enjoy it on desi maner with yoghurt chutney and a big cup of hot chai. And with chai we dont mean the spiced tea, but just regular tea with milk.    Scroll down for english translation.





Pakora opskrift/ Pakora recipe

200 gr kikærtemel / 200 gr besan ( grams flour )
1 æg/ 1 egg
350 gr kartoffler / 350 gr potatoes
2 mellemstore løg / 2 medium sized onions
2-4 grøn chili / 2-4 green chili
1 spsk grofthakket frisk koriander blade / 1 tbsp coarsly chopped fresh dhaniya ( coriander )
1 tsk rød chilli pulver / 1tsp red chilli
salt efter smag / salt to taste
evt.  ½ tsk tørrede og knust bukkehornblade / 
 2 spsk knuste koriander frø / 2 tbsp of crushed coriander seeds
1 spsk spidskommenfrø / 1 tbs cumin seeds
1 tsk garam masalah / 1 tsp garam masalah
1 spsk tørrede granatæble kerner / 1 tbsp dried pomegranate seeds
120 ml vand / 120 ml of water
olie til friturestegning / oli frying

1. Skær løgene og kartofflerne i tynde skiver.
1. Cut the potatoes and the onions in thin slices.


2. I en skål bland alle de tørrede krydderier med kikærtemel. Tilsæt æg og vand for at lave en tyk dej. 
2. In a bowl mix all the dry spices with grams flour. Add egg and the water to make a thick batter.

3. Tilsæt kartoffler og løg i dejen. Bland godt, det gør ikke noget hvis den er meget tyk for løgene vil afgive vand.  4. Tilsæt frisk hakket koriander blade og fint hakket chili.  Lad dejen stå 5 minutter.
3. Add onion and potatoes to the batter. Mix well, dont worry if the batter is to thick, the onion wil give some water too. 4. Add the chopped coriander and the finnely chopped chili. Let the better rest 5 minuts.

5. Varm olien til friturestegning. 6. Med en spiseske tag lidt dej op og kom det i olien.  Lav fire - fem ad gangen, steg til de er gylden brune. 7.  Lad dem dryppe af på køkkenserviet. Skær i en for at se om de er gennem stegte.  De skal være sprøde uden på, gennemstegt og bløde inden i. 
5. Heat the oil for deep frying. 6. With a tablespoon take little batter at a time and put it in the heated oil.  make 4- 5 at a time. Fry till they are golden brown. 7. Let them drip the excess oil on a kitchen paper. They have to be crispy on the out side, soft and cooked throug on the inside. Cut one to check.


Husk at nyde pakoreh (fleretal) på desi maner med yoghurt mynte chutney og en stor kop chai. Opskrift på chutney her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html og her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html.

Remember to enjoy your pakoreh (plural) desi way with yoghurt mint chutney and a big cup of chai. Recipe for  chutney here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html and here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html.  



2 kommentarer:

  1. you are such a clever girl Misbah, these are beautiful and writing this blog in 2 languages is so impressive. xxx Dor

    SvarSlet