søndag den 29. juli 2012

Cone Pizza

Cone Pizza,  For recipe in english look for black colour text.

Jeg havde aldrig set en kræmmerhus pizza før jeg ledte efter kræmmerhus moulds til min cone papdumshttp://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html
Jeg fandt aldrig sådan nogle store moulds til at lave en kræmmerhus pizza, men jeg havde set bileder på nettet, hvor nogen havde lavet kræmmerhus af pap til bagening. Ideen var god, men ikke nok til at lave pizza,  for fyldet vil flyde ud. Jeg skulle også bruge nogle holder til at stille pizzaerne i. Besværligt og ideen blev lagt på hylden indtil jeg fandt denne artikel http://www.dailymail.co.uk/news/article-2050926/Pizza-cones-Amateur-cook-uses-drinks-cans-make-handy-homemade-pizza.html. Jeg satte de to ideer sammen og kunne nu lave  min kræmmerhus Pizzaer.

I had never had heard of nor seen a Cone pizza before I was looking for cone moulds to make my cone papadums : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html.  
I could´nt find the right sizes moulds for making pizza, but  I had seen on the net somebody who had made cones of cardbord to bake in, the idea was good but not enough to use for cone pizza, because the stuffing would run out. I needed some stands also, so the idea was put to rest until I saw this : http://www.dailymail.co.uk/news/article-2050926/Pizza-cones-Amateur-cook-uses-drinks-cans-make-handy-homemade-pizza.html. I mixed and mached the two ideas and now I could make my Cone Pizza.




Ingredienser + remedier / Ingrediens and other matriel


Pap til at lave kræmmerhuse se billedet / Cardboard for making the cones. 
6 - 8 tomme sodavandsdåser / 6-8 empty soda cans
folie / Kitchen foil


Kræmmerhusene eller bund / The cones or the crust
400 gr mel / 400 gr  flour
15 gr gær/  15 gr fresh yeast
2 -2,5 dl lunkent vand/ 2- 2,5 dl luke varm water
2 spsk olie/ 2 tbsp oil
½ tsk sukker / ½ tsp sugar
½ tsk salt / ½ tsp salt
 2 spsk oregano / 2 tbsp oregano


 Opløs gær i 2 dl vand og lav en fast dej med alle ingredienserne. Tilsæt mere vand ved behov. Hæv dejen tildækket en halv time.
Man kan bruge hvilken som helst pizza dej.  Det skal bare være en lidt fast dej.


Dissolve the yeast in 2 dl water, keep rest for later if needed. Knead a firm dough of all the above ingrediens and add rest of the water if needed. Leave the dough for leavning an half hour.
You can use all kind of pizza dough. It is preferable to make it a bit firm then useall.


Fyldet / The filling 
400 gr kogt eller stegt kylling, skåret i små stykker / 400 gr cooked chicken, cut into small pieces
150 artiskokker, skåret i små tern,  / 150 gr archichokes, diced. I used can archicokes 
tomat sauce, opskrift på tomat sauce på linket / tomato sauce, use ready made or see recipe here  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/01/kebab-pizza.html
200 gr revet chedder eller andet ost / 200 gr grated chedder or any other cheese
friske basilikum blade / fresh basil leafs to garnish.  




Kræmmerhus Moulds / Cone Moulds





Af  pap,  klip 8 kvadrater, ca 24 x24 cm.  Rul en ad gangen til kræmmerhus, klips enden sammen for oven. Kræmmerhuset skal klippes lig for oven, så den kan stå på hovedet uden at falde. Køb jeres pap i en hobby forretning og spørge om det kan lade sig gøre at bruge det i ovn.
From cardboard or thick papper cut 8 rectangles, almost 24 x 24 cm. Roll one piece at a time in to a cone, and staple the ends together.  Cut the cones so they are able to stand on theire heads. If you buy your cardboard in a hobby shop ask if it can be used in the oven.



Kom folie på kræmmerhusene som vist på billedet. Jeg kom folie på i to lag for at være sikker på papet ikke brændte. Jeg har lavet disse pizza to gange uden det brændte i min ovn.
Cover the cones with foil as shown in the picture. I covered the cones twice with kitchen foil to avoid the paper burning. Now I have made cone pizzas twice and it could be done in my oven with out burning. 



Med en dåse åbner skær låget af sodavands dåserne, sørge for at bøje de skrappe kanter ned ad. Så de ikke skærer i fingerene . Vask og rens dåserne.
With a tin opner , cut the lids of the cans, be sure to bend the sharp edges so they dont cut into fingers. Wash and clean the cans.



Tag lid dej ad gangen og rul ud til en stor cirkel.
Take a little dough at a time and roll out a big cirkle.


Skær cirklen i 4 trekanter. Press trekanter lidt større med hænderne eller bruge kage rulle.
Cut the circle into 4 trinagles. press it lightly with hand to enlarge or use the rollpin. 


Smør mouldene med olie. Rul  trekants dejen omkring moulden en gang, skær det ekstra dej af. Kom lidt vand på enderne for at "lime" dejen sammen. Vær lidt omhyggeligt med spidsen så der ikke er nogle huller hvor fyldet kan flyde ud. Lav 8-10 kræmmerhuse
Brush the moulds with a little oil. Roll the triangel dough once around the cone mould, cut the extra dough of.  Glue the ends with a little water. Make sure the pointy end is closed thightly. Make 8-10 cones.


Forvarm ovn til 220 grader, stil kræmmer husene på højkant på en bage plade og bag dem ca 10 minutter.  Afkøl dem og fjern forsigtig moulden ud af den bagte kræmmerhus. 
Preheat the oven 22o degrees Celcious,  Put the cones on a baking sheet like, so they are "standing" with the pointy end upwards. Bake them 10 minuts.  Cool them and remove carefully the moulds  from the bakes moulds. 


Stil de klar gjorte dåser på en bageplade. Kom pizza kræmmerhusene i dåserne først og fyld bage efter.  Kom fyldet på i lag, f.eks start lidt ost først i bunden, så lidt tomatsauce, herefter kylling. Kom igen lidt tomat sauce og ost i efter kyllingen, så artiskokker igen efterfulgt af  tomat sauce og ost, osv slut af med basilikum og ost . Fyld lidt over toppen, for fyldt falder lidt sammen. Bag 4 ad gangen i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 10- 12 minutter.  
Place the cleaned can on baking sheets, place the baked cones in the can and fill  the cones with the filling in layers, first a little cheese, then tomato sauce, then chicken and then tomato sauce, then cheese, archichokes, tomato sauce, cheese so on and so on. End with cheese and basil. Fill over the top, beacuse the filling will fall together.  Bake 4 at a time in a preheated oven at 220 degree celcious for 10-12 minuts.



Tag forsigtig pizzaerne ud af dåserne.  Værsågod Kræmmerhus Pizza eller Cone Pizza !!
Carefully take the pizzas out of the cans.  Cone Pizza !! Enjoy




4 kommentarer:

  1. Smart! Men man skal have tiiiid:) Ej hvor jeg savner at være kunstnerisk i min madlavning og bare bruge flere timer i køkkenet...

    Mvh
    Mariam

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den er lidt tidskrævende :)jeg kan godt forstå du savner det . MVH Misbah

      Slet
  2. I nominated you for a ‘Very Inspiring Blogger’ award. Come and see at http://noshingwiththenolands.com/celebrating-my-six-month-blogiversary-with-a-very-inspiring-blogger-award/ Congratulations!!!

    SvarSlet