søndag den 8. juli 2012

Seekh Kebab


ENGLISH TEXT IN GREEN COLOUR

Kan jeg friste jer med nogle lækker seekh kebab til frokost? Med salat og yoghurt chutney? Jeg har nogle rester fra igår aftes, hvis I er interesseret.  For jer som ikke ved, er seekh kebab lavede af hakket kød på spyd,  grillede eller lavede i en tandoor.  Eller lavede i oven som hos mig, da jeg ikke har en grill hos mig. Opskrift følger neden under............


How about some delicious seekh kebab for lunch? With salad and yoghurt chutney? Well , I have some left overs from yesterday.  If you dont know,  seekh kebabs are made of minced meat on a skrewer and barbecued on the grill or tandoor. Or made in the oven like my place, since I dont have grill or a tandoor.  Scroll down for recipe................


I ovn kan man jo ikke komme kebab på en stor metal spyd, men kan bruge enden af en træ ske eller dejskaber til at forme dem med, se neden under hvordan. 

You cant use big metal skrewers in the oven, but you can use the end of a wooden spoon or a spatula to shape the kebabs, scroll down to see how.

Seekh kebab

800 gr hakket lamme eller kalve kød / 800 gr minced meat beef or lamb
1 mellemstore løg, pureret / 1 medium sized onion pure
1 tsk fint pureret ingefær / 1 tsp ginger pure
1 tsk fint pureret hvidløg / 1 tsp garlic pure
 evt 1 spsk tørrede chili flager / 1 tbsp dry chili flakes, optional
2 frisk grøn chili, fint hakket / 2 fresh grren chili, finnely chopped
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
2 spsk kunst koriander frø / 2 tbsp crushed coriander seeds
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
1 æg let pisket / 1 æg lightly beaten egg
2 spsk frisk hakket koriander blade / 2 tbsp  fresh chopped coriander leafs.


1. Bland alting godt sammen i en skål, kom folie på og stil det i køleskaber en halv time.

1. Mix everything together in a bowl and cover with foil.  Let the mixture rest in fridge half  hour. 

2. Forvarm ovn 225 gr. Kom bage papir på en bageplade. 3. Kom lidt af olien på træsken s "ende". Tril en aflang kugle af ca 2 spsk fars og kom den på træsken, som vist på billedet.

2. Preheat the oven 225 degree Celcious. Line a baking sheet with baking papper. 3. Oil the end of the wooden spoon/ spatula. Take 2 tbsp of the mixture and push the wooden spoon/spatula through as showen in the pic.



 4. Press let med hænder til en aflang pølse form. 5. Skub forsigtig kebab af træpinden og læg på bage pladen. 6. Lav 18- 20 kebab i alt. 

4. Press lightly with your hands till the kebab has a oblong sausage shape. 5. Carefully push the kebab of the wooden spoon and place on the baking sheet. 6. Make 18 - 20  kebabs.


7. Kom dem i ovn. De skal ikke have så meget tid ca 15 min tog det i min ovn.  Husl at vende dem et par gange.

7. Place the sheet in the oven. The kebabs only took almost 15 minuts in my oven. remeber to turn them. 



Jeg lavede en simpelt salat til med agurk, rødløg og blandet baby salat blade.
Have en god og lækkert søndag ............ 

I made a simpel salad with cucumber, red onion and mixed baby salad leafs.
Have a wonderful and delicious Sunday.




4 kommentarer:

  1. I love all the spices in them and the tip about the wooden spoon is brilliant!

    SvarSlet
  2. such a tasty looking recipe and your instructions are so easy to follow...will be making this soon, thank you as always xoxo

    SvarSlet
    Svar
    1. Thankyou Beverly :) I would love to hear how they came out, I love feedback. xoxo

      Slet