onsdag den 27. juni 2012

Achar Chicken

Som jeg før har fortalt elsker vi kylling hjem hos os og derfor er det dejligt at man kan lave så mange slags kylling retter. I dag har jeg achar murgh eller achar chicken med til jer. Har I smagt Achar? Achar er pickles og chicken achar er kylling lavet med speciale achar krydderier. En curry ret der er kan laves både stærk og mild og smager himmlesk med roti/chapati eller tynde smør naan. 
As I have told before at our house, we love chicken so its great that you can make so many different dishes with chicken. Today I have brought achar murgh or achar chicken for you. Achar means pickles and achar chicken is a curry dish made with special achar spices. This is a curry dish that can be made both mild and hot and taste devine with roti/chapati or thin butter naans.


Ingredienser/ Ingredients
900 gr kyllinglår (jeg brugte lår + bryst fillet)  / 900 gr chicken thigh ( I used thighs and  some pieces of breast fillet)
350 gr løg / 350 gr onions
ca 20 gr ingefær / about 20 gr ginger
ca 20 gr hvidløg / about 20 gr garlic
4 friske grønne chili ( de stærke)  /  4 fresh green chili ( the hot ones )
8 -10 tykke chili peber se billedet længer nede , spanske chili? / 8- 10 thick chili ( scroll down for picture)
250 gr frisk koriander / 250 gr fresh coriander
300 gr yoghurt / 300 gr yoghurt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
salt efter smag / salt after taste
½ tsk agurkemeje / ½ tsp turmeric powder
2 spsk senneps olie, kan erstattes af andet mad olie / 2 tbsp mustard oil, you can use other oil
2 spsk  mad olie / 2 tbsp vegetable oil
evt 1½ tsk tamarind pasta / 1½ tsp tamarind paste


Achar krydderier: / Achar spices
2 tsk spids cumin frø /  2 tsp cumin seeds (sabut zeera )
2 tsk fenilke frø / 2 tsp fennel seeds (soonf daana )
1½ tsk senneps frø / 1 ½ tsp mustard seeds ( rai )
2 tsk sorteløg frø (nigella frø) / 2 tsp nigella seeds ( kalonji)
1 tsk bukkehorns frø / 1 tsp fenugreeks seeds ( methi daana )


-alle disse krydderier kan købes hos de pakistanske forretninger enten for sig selv eller i an blanding der hedder panch puran masalah. Hvis I får fat i blandingen brug ca 7- 8 tsk.
-mhs til sennep olien, man bruger senneps olien til at marinere pickles i. den giver den autentiske smag af achar, men kan sagtens erstattes af andet vegetabilsk olie.


-all these spices can be bought at pakistani/ indian food shops. Sometime you can find a mix of these spices called panch puran masalah. If you find the mix use 7-8 tsp of it.
-about the mustard oil. The mustard oil is used for marinating the pickles in and therefor give the autentic achar taste, but can be replaced with any other vegetable oil.


achar krydderier / achar spices



Klargøring af krydderier / Preparing the spices.


1. Lav en pure af løg, hvidløg og ingefær. Stil til side.  
2. Lav en pure af korinader (både blade og stilke) og de tynde stærke chili. Stil til side. 
3. Rist achar krydderierne på en varm pande 1 minut. Knus dem let i dem morter. De skal kun være let knuste. 


1. Make a puree of the onions, garlic and ginger. Put aside.
2. Make puree of the coriander ( leafs and stems ) and the 4 thin chilis.
3. Roast the achar spices on a heated pan only for one minut. Crush them lightly in a morter.


Klargøring af de tykke chiliér / preparing the thick chili


4. Bland halvdelen af de knuste achar krydderier sammen med 2 spsk af koriander blandingen (resten skal bruges sener). Bland godt. Hvis I bruger tamarind så tilsæt pastaen også til koriander -achar krydderi blandingen. 5. Skær en snit i chili´erne på langs og fyld dem med koriander-achar krydderi blandingen. 
4. Mix half of the the crushed achar spices with 2 tbsp of the coriander mix ( the rest wil be used later). Mix well and if you are useing tamarind, then add the paste also and mix well. 5. Make a cut lenght wise in the chili´s and fill them with the corainder - achar spice mix. 

7. Varm to spsk oile ( sennep oile ) i en dyb gryde og steg chili peberne på mellem varme få minutter. Tag dem ud på en tallerken. 8. I den samme olie hæld resten af oilien i, når den er varm tilsæt løg pureen. Steg løg pureen over mellem varme til den bliver gylden og gennemsigtig ca 8-10 minutter. Husk at rør. 9. Kom resten af de knuste achar krydderier i, steg ca 1 minut og tilsæt rød chili pulver, agurkemeje og salt og steg yderliger 1 minut. 
7. Heat the two tbsp ( mustard oil) in a deep pot and fry the chili´s on medium heat for few minuts 4-5 minuts. Take them out on a plate and keep aside. 8. In the same oil add the reat of oil, and when its heated add the onion mix puree. Cook the onion puree on medium heat until its golden and transparent, almost 8-10 minuts. Keep stirring time to time. 9. Add the rest of the crushed achar spices and fry for 1 minut, then add salt, chili powder and turmeric and fry for 1 more minut.

10. Tilsæt kylling stykkerne og steg 5-8 minutter på høj varme. 
!0. Add the chicken pieces and fry for 5-8 minuts on high heat.

11. Skrue ned en lille smule for varmen for varmen. 12. Bland yoghurten sammen med 200 ml vand og tilsæt det til kylling mens der røres hele tiden. Det er vigtig ellers vil yoghurten skille. Tilsæt resten af koriander blandingen og forsat med at rører. 13. Når saucen har fået en kog, læg låg på gryden og lad den simrer  30- 35 minutter over lav varme. Retten er færdig når kyllingen er mørt.

11. Decrease the heat a bit. 12. Mix the yoghurt with 200 ml of water and add it to the chicken while stirring. It very importent to keep stirring to avoid the yoghurt to apart. Add the rest of the coriander mix and keep stirrring. 13. When the sauce has had a boil, put the lid on the pot and let it simmer for 30-35 minuts on very low heat. The dish is done when the chicken is tender. 

Nyd Achar Chicken med tynde naan  eller roti/chaapati.
Enjoy Achar Chicken with thin buttery naans or roti/chaapati. 


f.eks dem her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/dhaniyah-naan.html. Jeg vil undlade korinader i naan´ene og tilsætte lidt mere smør i til den her ret :)  Nyd :) Vi ses

Like these : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/dhaniyah-naan.html. For this dish I wil not use coriander in the naan recipe an add a little more butter to the recipe. Enjoy :) See you

fredag den 22. juni 2012

Pakora Rolls




English translation in green colour


Hvad med engang Pakora Rolls til Fredags te´en? Det regner jo stædigvæk,  regn og pakora passer rigtig godt sammen som jeg har fortalt før http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html . Idag har jeg lavet dem med ærter og masser af løg og pakket dem ind i fladbrød som wraps eller rolls med masser af chutney mums. Fristet?


How about a Pakora Roll for the Friday tea? Well its still raining, rain and pakora goes well together as I told you before : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html . Today I made them with green peas and lots of onions and packed them flatbread like wraps or rolls wtih lots of chutney. Tempted? 


Ingredienser til Pakora / Ingredients for the pakora
200 gr kikærte / 200 gr besan ( gram flour )
3 mellem store løg , skåret i tynde strimler / 3 medium size onion, cut into thin slices.
200 gr ærter / 200 gr green peas
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp chili powder
salt efter smag / salt after taste
3 frisk chili, fint hakket / 3 fresh chili, finelly chopped
 evt 1 tsk knust bukkehorns frø / 1 tsp og crushed fenugreek leafs, optional
2 spsk let knust koriander frø / 2 tbsp of crushed coriander seeds
130 ml vand / 130 ml water
2 spsk frisk hakket koriander blade / 2 tbsp fresh chopped coriander leafs


olie til friture stegning / oil for deep frying


Rolls / Rolls
6 stks flade brød til wraps / 6 flat breads for the rolls
salat blade / green salad leafs
yoghurt mint chili chutney / yoghurt mynte chili chutney
evt tamarind sauce / tamarind sauce




1. Bland alle ingredienser til pakora sammen.  Lad dejen hvile 5- 6 minutter. 2.  Varm olie og lav pakoreh se her hvordan http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html . 


1. Mix all the ingredients for the pakoreh together. Let the batter rest 5- 6 minuts. 2. Heat the oil and make the pakoreh see here how http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html 


                             
3. Varm fladbrødene på en pande en ad gangen. Læg nogle pakoreh i,  top med chutney, tamrind sauce og salat blade og rull sammen til ruller .  Jeg ville kun have pakoreh i min rulle og chutney, smag og behag.
Opskrift på chutney her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html
Opskrift på tamarind sauce herhttp://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html.

3. Heat the flat breads on a pan one at a time. Put some pakorah on the top of a flat bread, top with chutney, tamarind sauce, and salad leafs. I wanted mine with only pakoreh and chutney, there is no rules so top with what you like. 
Recipe for chutney here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack 
Recipe for tamarind sauce here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html.  




søndag den 17. juni 2012

Garam Masala Chaana chaat



Scroll  down for english translation

Kender I det at man glemmer nogle af de retter man selv lavede tideliger fordi man vil prøve andre og ny ting. Mine venner og familie elskede min stærk og syrligt kikærte ret med masser af  garam masala, men jeg blev lidt træt at lave den og den blev glemt i lang tid. I starten brugte jeg den som en curry ret til naan og sener blev det til en snack ( chaat ).  Efter lang tid er jeg begyndt at lave den igen bare lidt anderledes og som tilbehør til kød. Jeg bruger mindre mængde løg mindre tomater men krydderi mængden er det samme. 


 til ca. 4-5 personer
Ingredienser:


440 gr kogte kikærter
350 gr kogte kartoffler, skråret i tern. De skal ikke være helt færdig kogte, der skal være en lille smule bid.
2 mellem stor tomater eller 6- 8 cherry tomater, skåret i tynde skriver.
2 mellem store løg, skåret i tynde skriver. 
1 tsk spids cumin frø
1 tsk rød chili pulver
2- 3 spsk garam masala.  Jeg brugte 3 spsk.
1- 1½  tsk salt eller efter smag
1 tsk chaat masala, kan undlades ( kan købes i de pakistanske forretninger )
4-5 frisk grøn chili fint hakket.
 saft af en hel citron saft 
2 spsk olie
1 spsk frisk grofthakket koriander. 


1. Varm olie på en dyb pande eller gryde, kom spids kommen frøene i. Efter 1 minut kom de fint hakket chili i og steg hurtigt et minut, tilsæt kikærteren , rød chili pulver, salt og steg vidrer nogle minutter 2-3 under omrøring på høj varme.
 2. Tilsæt løg og kartoffler og garam masala og steg igen under omrøring ca 5 minutter mere. Check om kartofflerne er helt gennem kogte. 
3. Tilsæt citron saft , rør rundt så den bliver godt blandet sammen med kikærterne. Sluk for komfuret. Tilsæt tomaterne og de frisk hakket korainder blade. Læg låg på og lad gryden står på komfuret, tomaterne vil blive let bløde af varmen. Drys med chaat masala inden servering.


Den her kikærte chaat kan bruges som snack, varm salat, en lille forret og som tilbehør til kød.  Have en god uge. 


English:
 You know over the years you sometime forget about the things you used to make earlier, because to want to try other and new things. This is also what happend to my chickpea dish. I call this recipe with the use of lots and lots garam masala my own invention. In the beginning I used this as curry dish with naan and later as snack. After long time I am starting to make my garam masala Chaana  Chaat again, this time as side dish and with less onions and tomatoes but the same dose of spices.


for 4-5 persons
Ingredients:


440 gr boiled chickpeas
350 gr boiled  potatoes, diced. They should not to soft but have a bite left.
2 medium sized tomatoes or 6-8 Cherry tomatoes,  cut in thin slices
2 medium sized onion , also cut in thin slices.
1 tsp cumin seeds
1 tsp red chili powder
1 tsp salt or after taste.
2-3 tbsp garam masala, I used 3.
1 tsp chaat masala, can be bought in pakistani food shops. (optional)
juice of one whole lemon
4-5 green chili , chopped finelly
2 tbsp coarsly chopped  fresh coriander leafs.
2 tbs oil.


1. Heat the oil on a deep pan or pot, add the cumin seed and when they start to crack add fresh chili, stir and fry for 1 minut. Add chickepeas, red chili powder, salt and fry for 2-3 minuts more on hight heat while stirring.
2. Add the onions , potatoes and garam masala and keep frying on high heat for 5 minuts. Check to see if the potatoes are cooked through. 
3. Add lemon juice and mix well. Turn of the heat, add tomatoes and coriander leafs. Cover the pot/pan with a lid and let the pot stay on the stove. The tomatoes will get soft from the heat from the chick peas.
Sprinkle with chaat masala before servering if useing chaat masalah.


This chickpea chaat can be used as salad, snack, starter or side dish to meat.
Enjoy and have a great week

tirsdag den 12. juni 2012

Pakora




Der er en kulturalt ting hos os desi at vi synes at pakoreh passer sammen med regnvejr. Så da det regnede i fredags, fik jeg lyst til lidt friture stegt snacks. For dem af jer ikke desi der ikke kender pakora , så er pakora en friture stegt snack, typisk nogle grønsager dybbet eller blandet sammen med kikærtemel.  Nydes på desi maner med yoghurt chutney og en stor kop varm chai. Og med chai menes ikke den der krydderi te man kan købe i de forskellige cafeer, men en ganske almindelig kop te med mælk.

Its a cultur ting among us desi, that we think rain and pakoreh belongs together. So when it was raining here in Copenhagen Friday, we got the craving for some pakoreh. For those of you not desi ´s who dont know pakorah, that is a deepfried snack, typcally made of some vegetable dipped in or mixed in a batter of gram flour.  You have to enjoy it on desi maner with yoghurt chutney and a big cup of hot chai. And with chai we dont mean the spiced tea, but just regular tea with milk.    Scroll down for english translation.










Pakora opskrift/ Pakora recipe


200 gr kikærtemel / 200 gr besan ( grams flour )
1 æg/ 1 egg
350 gr kartoffler / 350 gr potatoes
2 mellemstore løg / 2 medium sized onions
2-4 grøn chili / 2-4 green chili
1 spsk grofthakket frisk koriander blade / 1 tbsp coarsly chopped fresh dhaniya ( coriander )
1 tsk rød chilli pulver / 1tsp red chilli
salt efter smag / salt to taste
evt.  ½ tsk tørrede og knust bukkehornblade / 
 2 spsk knuste koriander frø / 2 tbsp of crushed coriander seeds
1 spsk spidskommenfrø / 1 tbs cumin seeds
1 tsk garam masalah / 1 tsp garam masalah
1 spsk tørrede granatæble kerner / 1 tbsp dried pomegranate seeds
120 ml vand / 120 ml of water
olie til friturestegning / oli frying


1. Skær løgene og kartofflerne i tynde skiver.
1. Cut the potatoes and the onions in thin slices.




2. I en skål bland alle de tørrede krydderier med kikærtemel. Tilsæt æg og vand for at lave en tyk dej. 
2. In a bowl mix all the dry spices with grams flour. Add egg and the water to make a thick batter.


3. Tilsæt kartoffler og løg i dejen. Bland godt, det gør ikke noget hvis den er meget tyk for løgene vil afgive vand.  4. Tilsæt frisk hakket koriander blade og fint hakket chili.  Lad dejen stå 5 minutter.
3. Add onion and potatoes to the batter. Mix well, dont worry if the batter is to thick, the onion wil give some water too. 4. Add the chopped coriander and the finnely chopped chili. Let the better rest 5 minuts.


5. Varm olien til friturestegning. 6. Med en spiseske tag lidt dej op og kom det i olien.  Lav fire - fem ad gangen, steg til de er gylden brune. 7.  Lad dem dryppe af på køkkenserviet. Skær i en for at se om de er gennem stegte.  De skal være sprøde uden på, gennemstegt og bløde inden i. 
5. Heat the oil for deep frying. 6. With a tablespoon take little batter at a time and put it in the heated oil.  make 4- 5 at a time. Fry till they are golden brown. 7. Let them drip the excess oil on a kitchen paper. They have to be crispy on the out side, soft and cooked throug on the inside. Cut one to check.




Husk at nyde pakoreh (fleretal) på desi maner med yoghurt mynte chutney og en stor kop chai. Opskrift på chutney her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html og her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html.

Remember to enjoy your pakoreh (plural) desi way with yoghurt mint chutney and a big cup of chai. Recipe for  chutney here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html and here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html.  





torsdag den 7. juni 2012

Brownies.

(Appelsin) - Hasselnød Brownies / (Orange) - Hazelnut Brownies.  sroll down for english text.


Hjemme hos os bager vi ikke så mange chokoladekager, men den her brownies er vores alle sammen yndlings brownies. Jeg plejer nogen gang at lave den med appelsin chokolade, men denne gang tænkte jeg ville prøve at lave den med appelsin skal. Desværre glemte jeg at købe appelsiner, men chokoladen var dog med appelsin smag. Så det frit op til jer selv om i vil bruge appelsin skal eller ikke,  jeg vil ihvertfald næstegang lave den med skal :)


Ingredienser:


150 gr mel
180 gr mørk chokolade
200 gr smør blødt
200 gr farin
200 gr sukker
6 æg
160 hasselnødder
50 gr kakao
revet skal af 1 økologisk appelsin.
1 spsk vanillesukker.
1 tsk bagepulver.


 Forvarm ovn til 180 grader, smør en firkantet bageform ca 30 x 30. Jeg kommer bagepapir på bunden og smør siderne.
1. Hak chokolade i en food processor, noget skal være groft og noget lidt fint hakket.
2. Gør det samme med hasselnødderene.
3. Sigt mel, vanilie sukker, kakao og bagepulver sammen.
4. Pisk sukker, farin og smør til det er luftig og let, tilsæt en æg ad gangen og pisk let til alt er godt blandet.
5. Vend mel blandingen i, og tilsidst vend chokolade, hasselnødder og appelsin skal i. 
6. Hæld dejen i bageformen og ryst bageformen lidt så formen er fyldt ens over det hele.
7. Bages 30 -35 minutter alt efter hvor stor bageformen er. Brownies skal være lidt klæg i midten. Vi kan godt lide vores brownies lidt tygge og lidt bløde i midten. 


 Have en rigtig god fredag.


Orange -Hazelnut brownies.


We dont make chocolate cake often at our house, but our favorit is this brownie. I have sometimes made this with oranges chocolate.Tthis time I wanted to try with fresh orange zest, but I forgot to buy oranges, but the chocolate was with orange taste so maybe you can call these ones Orange Brownies after all. Its up to you if you want to use orange zest, but I am deffinely going to try with orange zest next.


Ingredients:


150 gr flour
180 gr dark chocolate
200gr butter, soften
200 gr sugar
200 gr brown sugar
160 hazelnuts
6 eggs
50 gr cocoa powder
1 tbsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
zest of an organic orange


Preheat the oven 180 degree celcius. Prepare a baking dish (almost 30 cm x 30 cm), I use baking paper for the bottom and butter the sides.


1.  In a foodprocessor chop the chocolate, some very finelly , some coarsly.
2. Do the same with hazelnuts.
3.  Sift the flour, baking powder, cocoa powder and vanilla sugaér together.
4. I an another bowl, beat the butter, sugar and brown sugar together until light and fluffy add one egg at a time, whisk and mix well.
5. Mix in the flour mixture and the add the chocolate and hazelnut and orange zest if useing so. 
6.  Pour the batter into the prepared dish.  Bake for 30-35 minuts. Baking time depands on the baking dish´s size.  We like out brownies chunkey and a bit sticky in the middle.  


 Have a Wonderful  Friday.  




lørdag den 2. juni 2012

Green Chicken Malai Tikka


Green Chicken Malai Tikka. 
Så er jeg tilbage med en ny kylling opskrift. Hjemme hos os kan vi spise kylling hverdag, så det er godt med variationer. Jeg lavede den her Green Chicken Malai Tikka forrige uge, den smagte meget lækkert. Det er en pakistansk resturations ret. Min opskrift er inspireret af en pakistansk madlavningsprogram, hvor kokken lavede kylling med grøn sauce  med "dam" metoden, hun stegte den lidt i en gryde og bageefter lod den simrer over svag varme med låg på. Jeg har lavet kyllingen i oven som små tikka´s på spyd. Istedet for malai (fløde) har jeg brugt græsk yoghurt som også giver den cremede fløde smag.  Til min grøn tikka ér lavede Labneh (yoghurt boller) og Channa Garammasalah Chaat ( kikærtesalat)

Green Chicken Malai Tikka
So I am back with a new chicken recepie.  At our house we can have chicken for dinner everyday so its good to have varitions in the recipies. I made this Green Chicken Malai Tikka last week and it was so mouthwatering delicious. This is as I have heard a pakistani restuarant dish, but I have my inspiration from a pakistani foodcooking program. The cook made the chicken with green sauce in a pot useing the "dam" methode, she fryed it very shortly and then slow cooked it under steam.  I made my chicken in the oven as small tikka´s on stick.  Also instead of malai (creme) I have used greek yoghurt wich also gives the creamy taste. If you live in a place where you cant find greek yoghurt, use regular yoghurt and add one Tbsp of thick creme. With my Green Chicken Malai Tikka I made Labneh (yoghurt balls) and Channa Garammasalah Chaat (chickpeasalad)

Opskrift/ Recipe


 Labneh Korat
Kan laves flere dage i forvejen, opskrift her: http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/05/yoghurt-bolde-yoghurt-balls.html.
Can be made severel days ahead, recipe here :  http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/05/yoghurt-bolde-yoghurt-balls.html  

Channa Garammasalah Chaat
450 gr kogte kikærter/ 450 gr boiled chickpeas
½ tsk frisk revet ingefær / ½ tsp fresh grated ginger
½ tsk frisk presset hvidløg/ ½ tsp pressed garlic
2-3 fint hakket chilie / 2-3 finnely chopped green chilies
1 tsk brun sennep frø /1 tsp brown mustard seeds
1 tsk spidskommen frø / 1 tsp cumin seeds
1 tsk salt / 1 tsp salt 
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder
1 tsk chaat masalah, eller 1 spsk saft af en citron /1 tsp chaat masalah ot 1 tbsp lemon juice.
1½ store spsk garammasalah / 1½ tbsp garammasalah
1 store tomat eller 5-6 cherry tomater, skåret i tynde skiver / 1 big tomato or 5-6 cherry tomato cut in thin sclices
1 spsk olie/ 1tbs oil

 Tips: Chaat masalah er en stærk og syrligt krydderi blanding. Den kan fåes i mange variationer hos de pakistanske forretninger herhjemme. Hvis man ikke kan få fat i den, kan citron saft eller tamarind sauce bruges. 
Tip: Chaat masalah is a hot and tangy spice mixture. You can but in pakistani shops. Otherwise you can use lemon juice or  tamarind sauce. 

1. Varm oilen  på en pande, kom sennepfrø på panden, når de begynder at "poppe" tilsæt spidscumin, efter 1 minut tilsæt hvidløg, ingefær og den friske chili. Steg ca 2 minutter under omrøring. 2. Tilsæt kikærter, rød chili pulver, salt og rør rundt, kom 2 spsk vand i 3. Steg kikærterne ca 3 minutter og kom garammaslah i, forsæt med at stege under omrøring, til væsken er fordampet. 4. Tilsæt tomaterne, sluk for varmen og kom låg på panden. lad panden stå på komfuret. 5. Drys med chaat masalah inden servering eller bland citron saft i.

1. Heat oil in a pan, add mustard seed. When they begin to crakle add the cumin, after 1 minut add garlic, ginger and the fresh chili. Fry for two minuts. 2. Add the boiled chickpeas, red chilli, salt and stir. Add 2 tbs of water. 3. Fry for 3 minuts or so, add garammaslah and keep on frying until the water has eveporated over high heat. 4. Add tomatoes, turn the heat off, but let the pan stay on the stove with a lid on. Before serving sprinkle with chaat masalah or lemon juice.


Green Chicken Malai Tikka

Ingredienser/ Ingredients
800 gr kylling brystfillet / 800 gr chicken breast 
2 dl græskyoghurt / 2 dl greek yoghurt
2 dl frisk koriander / 2 dl fresh dhaniya ( koriander, cilantro)
½ dl mynte blade / ½ dl poodina ( mint leaves )
3-5  grøn chilli / 3-5 green chilies
½ tsk kværnet sort peber / ½ tsp grinded black pepper
1 tsk rød chili pulver / ½ tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk korinader frø pulver / 1 tsp dhanyia powder ( coriander seed powder)
1 tsk Aamchoor (tørrede mango pulver) / 1 tsp Aamchoor ( dried mango powder)
1 tsk planteolie + lidt olie til pensling / 1tsp vegetable oli +  little oil for brushing.
Træspyd / Wooden skrewers

Tips : jeg lavede min tikka´er stærke og brugt 5 chilier, man kan sagtens nøjes med 3.
Aamchoor er tørrede mango pulver, som har en let syrligt sødsmag.  Kan erstattes med citronsaft. 
Tip: I made my tikka´s hot and used 5 chili, but you can use only 3 also.
aamchoor is dried mango powder. It has a sweet and sour taste, if you cant get it replace it with lemon juice.



1. Læg træ spydende i blød i vand i en time mindst. 2. Imens kom alle de friske kydde rurter og de grønne chili sammen med en spsk vand i en blender og blend til en meget fint pasta. 3. Bland krydder urte pastaen sammen med de tørrede krydderier i en skål  tilsæt yoghurten og 1 tsk olie. Bland godt.
1. Soak the wooden skrewers in water for at least one hour. 2. Meanwhile put all the fresh herbs , green chilies with 1 tbsp of water in a blender and blend into a fine paste. 3.  Mix the herb paste with all the other spices in a bowl, add the yoghurt and 1 tsp oil, mix well.


4. Vask og tør kylling bryst filleterne og skær i tykke terninger eller passende stykker. 5. Mariner kylling i den grønne yoghurt 1 time mindst.
4.  Wash and pet dry the chicken breasts and cut in to pieces. 5. Marinate the chicken pieces in the green yoghurt mixture for an hour.

6. Forvarm ovn til 250 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir og pensle den øverste side med lidt olie. 7. Tag træ spydende ud af vandet og kom de marinerede kyllingstykker på spydende, gem rest marinaden. 8. Steg dem i ovnen. I min oven tog det ca 35 minutter. 9. Vend dem undervejs engang og pensle med rest marinaden. 10. Inden spydene tages ud penlse lidt med olie på begge sider. Tikka´erne skal være sprøde uden på og saftige invendig. 

6. Preheat the oven 250 degree Celcious. Line a baking sheet with baking papper and brush the upper side with little oil. 7. Take the wooden skrewers out of the water and put the chicken pieces on them 4-5 pieces on each skrewer, keep the left over marination. 8. Roast them in the oven on the prepared sheet. 9. Turn side once and brush with the left over marination.  In my oven it took 35 minuts before they were done. 10.  Before taking them out brush them with oil. The tikka´s should be crusty on the outside and moist inside. 


 Opskriften er til ca 3-4 personer.  Man kan også server Green Chicken Malai Tikka med en lækker yoghurt chutney, rødløg salat og naan.  Velbekommen .
This recipe is for 3-5 person.  Instead of the chickpeas and labneh you can also make a delicious yoghurt chutney, redonion salad and naan to go with the Green Chicken Malai Tikka. Enjoy.