lørdag den 26. oktober 2013

Pasta with Bel Pepper Sauce &Salmon / Pasta i Peberfrugt Sauce & Laks


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/


ENGLISH TEXT IN BLACK COLOUR :) 

Godmiddag alle sammen. Har I planlagt aftensmad ? Jeg har en lækker pasta ret i en lækker og anderledes sauce til jer med masser af lækker grønsager og lækker saftig laks. 

ENGLISH
Hello everybody. How are you? Need dinner ideas for Saturday supper ? I have a delicious pasta dish in a different kind of sauce for you, with lots of delicious vegetables and juicy yummy salmon. 

Ingredienser/ Ingredients

250 gr penne pasta / 250 gr penne pasta
4 store peberfrugter, ca 400 gr / 4 big belle peppers, almost 400 gr.
400 gr blandede svampe, renset og skråret / 400 gr mix mushrooms, cleaned and cutted.
½ tsk frisk revet ingerfær / ½ tsp freshly grated ginger
400 gr  frisk laks, skåret i mund bidder /  400 gr salmon, cutted into bitesizes.
½ tsk hvidløg puré / ½ tsp garlic
3 grønne chili, hakket / 3 fresh green chili chopped
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk stødt korianderfrø / 1 tsp grinded coriander seeds
2 spsk oliven olie / 2 tbsp oilve oil
saft fra ½ citron / juice from ½ lemon
revet muskat nød / nutmeg
2 forårsløg/ spring onion

Saucen.
- Vask og rens peberfrugtene. Lave en fin puré af dem i en blender. Mens man purere vil peberfrugterne afgive masser af væske, det skal også bruges i saucen. 
- Kom peberfrugt puréen med væsken i en gryden. Tilsæt hvidløgs puré og frisk revet ingefær. Over høj varme reducerer væsken, tilsæt de renset og skåret svampe.
- Når alt væsken fra grønsager er næsten væk, tilsættes olivenolie  salt. rød chilipulver, frisk chili og stødt koriander frø. Steg yderligere 3 minutter før laksen tilsættes, skrue ned til mellem varme og steg laksen i saucen, Rør forsigtig rundt. 
- Kog pastaen efter pakkens anvisninger .
-Når laksen er gennemstegt, tages gryden ag varmen og pastaen vendes forsigtig i . Riv lidt muskat nød over og kom citron saft. drys fint skrået forårsløg. Lad hele retten hvile 3-5 minutter med låg på, før det serveres.

Sauce 
- wash and clean the bell peppers. Blend them in a blender. When your are blending them, there wil be a lot of juice from the peppers. We are going to use the liquid to in the sauce.
-  Pour the whole bell pepper puree with the juice in a pot, add ginger and garlic. Over hight heat while stirring reduce the liqiud. Also add the mushrooms.
- When all the juice har been reduced, add olive oil, salt chili powder, fresh chili and grinded coriander. Cook for 3 minuts before adding the salmon. Decrease the heat to medium and cook the salmon. Carefully stirr not to break the salmon.
- Boil the pasta as you like and drain for all water.
-When the salmon is done, take the pot og the heat. Carefully mix in the pasta, sprinkle with little freshly greated nut meg, spring onions and add lemon juice. Let the paste dish rest 3 - 5 minut with the lid on before serving. 


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/

forsat god weekend  :)

Happy weekend to you all :) 

onsdag den 23. oktober 2013

Sprøde lamme koteletter & Eid / Crispy lamb Chops & Eid

http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/

ENGLISH TRANSLATION IN BLACK COLOUR TEXT.

Eid er vel overstået.  Det var en dejlige  familie dag med lækker mad og hyggelig stunder. Dagen startede med Eid bøn i moske og efterfølgende Eid brunch hos min forældre.  Jeg har desværre ikke fået taget billeder af al maden, men al smagte godt. Også mine Green Velvet Eid Cakepops vakte glæde hos familien. Vi afsluttede dagen med en tur i tivoli, som var forvandlet en smuk og "uhyggeligt"  Halloween land. 

Anden Eid dag var der også tid til lidt hygge og nyde rester fra dagen før.  Eid -Ul - Adha er jo qurbani (ofrering) Eid. Så vi fik lidt kød, lamme kotelette af min søster, med på vej hjem.  Jeg elsker at lave lamme koteletter i oven, men ville gerne prøve at lave en lækker pakistansk opskrift på lamme koteletter som jeg havde set på nettet.  Det eneste jeg kunne huske var at koteletterne var dampet i gryde og bageefter dyppet i rasp og stegt.  Jeg marinerede kødet for at give det mere smag og istedet for rasp brugte jeg mandel mel.  Jeg fik en lækker nøde og cremet smag. 

We had such a lovly Eid. It was a wonderful blessed day ma with delicious food and warm family time. For some of the family members the day started with eid namaz (prayer) at the moske mad we met afterwards for Eid brunch at my parents home. Sorry there are no picture of the all the food, but every thing tasted delicious. My Green Velvet Eid Cakepops was also enjoyed very much. After a late dinner we went for a walk in Tivoli , an amusement park in Copenhagen.

 Next day on our way home we recived lamb chops from my sister.  I love to make lamb chops in the oven, but this time I wanted to try to make a  pakistani recipe I had seen,  but could´nt find it again. All I remembered that the lambs chops were steam cooked first and then dipped in bread crumbs and fried. I marinated my lambs chops and instead of bread crumbs I used almond miel (flour). I achived a delicious nutty and creamy flavour. 

Ingredienser / Ingredients
1 kg lamme koteletter / 1 kg lamb chops
1 dl yoghurt / 100 ml yoghurt
½ tsk ingefær puré / ½ tsp ginger paste
½ tsk hvidløgs puré / ½ tsp garlic paste
2-3  hakket frisk chilli / 2 - 3  choped fresh chili
1 tsk salt /  1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk garam masala / 1 tsp garam masala
frisk revet muskat /  fresh grated nutmeg  (jaiphel) 
1 - 2 æg /  1 -2 eggs
ca 300 - 400 gr mandel mel eller rasp/  300 - 400 gr almond miel or finde bread crumbs.
citron / lemon
olie til stegning / oil for frying.


1. Vask og rens koteletterne, fjern så meget fedt som muligt. Jeg har ladet benet blev på. 2. Bland yoghurt sammen med en spsk mandel mel og alle krydderierne undtagen revet muskat og garam masala.  3. Mariner koteletterne i yoghurt blandingen mindst en halv time. Jeg marinere dagen før og stillede koteletterne i kølskabet natten over.

1. Wash and clean the chops. Remove as much fat as you can.  I have the kept the bones, but you can remove them if you want to,  2. Mix yoghurt with ons tbs almond flour and all spices except garam masala and nut meg. 3. Marinate the chops in the yoghurt mixture and palce them in the fridge for leat an hour covered. I marinated my the evening before and placed them in the fridge over night in the marination.



http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
4.  Læg koteletterne i en non stick gryde med al marinaden  Læg låg på og lad kødet "koge" i sin egen væske. der skal hverken olie eller vand i. Kødet vil selv afgive væske lidt efter lidt.  Rør i gryden engang imellem. Tilsæt garam masala og en knips frisk revet muslat nød.  Kødet skal være mør inden det tages af gryden,  på min komfur tog det ca 40 minutter   Koteletterne var nogle store stykker.  Hvis der er mere væske tilbage i gryden kan det bruges til at lave en sauce ved at reducer væsken med en lille klat smør.

4. Put the chops in a non stick pot with all marination, With a lid on the pot let the meat cook in it own liquid on medium heat.  Add garam masala  and a pich of frehly grated nut meg, You are nor going to need oil or more water. The meat should be tender, it took 40 - 45 minuts on my stove but the chop were also chunky pieces. It there is some liquid left in the pot, you can make asauce by reducing it and adding a little tsp of butter.


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
5.  Pisk æg. Dyp koteletterne  først i æg....
5. Whip the eggs. Dip the chops first in egg...


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
og så i mandel mel. 
and then coat them with the almond miel.


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
6. Steg dem i varm oile, til de er gyldne. 
6.  Fry them in heated oil until golden.




http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/

Server de sprøde lamme koteletter med citron skiver, yoghurt mynte chutney eller sauce. 
Enjoy the crispy lamb chops with lemon wedges, yoghurt mint chutney or the spicy sauce.


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
Spøgelse huset i Tivoli
The spooky house in Tivoli. 



http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
 Badaam Halwa 





http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/

Green Velvet Cakepops



torsdag den 17. oktober 2013

Green Velvet Eid Cakepops



Det er længe siden jeg har lavet cake pops. Jeg så billedet af nogle smukke cake pops på FB lige før Eid. Selv om jeg havde besluttet mig til at lave en slags halwa til dessert bordet: http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/badaam-halwa-mandel-halwa-almond-halwa.html,  fik jeg også lyst til at lave de her cake pops der vender  "hovedet ned af 

Cake pops´ene er lavet af Green Velvet Cake, fordi min famile kan godt lide  den smag. Det er en rigtig lækker Velvet kage.  Opskriften er fra Joy of Baking ´s Red Velvet Cake: http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html. Jeg har bare erstattede rød farve med mørke grøn og jeg har brugt en anden creme.

English It has been a while since I have made cake pops. Just before eid, I saw a picture of some beautiful cakepops. Even though I had decided to make a new kind of halwa for dessert table : http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/badaam-halwa-mandel-halwa-almond-halwa.html, I also wanted to make these " up side down" Cake pops.  

The cakepops are made from Green Velvet Cake, because my family like that taste. I have used Joy Of Baking Red Velvet Cake recipe : http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html. It is a very tasty cake. I just changed the red colour with dark green and I sed another butter creame. 







Ingredienser 
 -  færdig bagt Green Velvet Cake, følg opskriften her: 
 http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html. Erstat den rød farve med en mørk grøn. 
Opskriften giver 21 cakepops 
- 2 spsk creme cheese frosting , se opskift nedenunder
- 340 gr hvidovertræks chokolade
- 21 pinde 

creme cheese frosting:
50 gr flormelis, sigtet
25 gr smør, blødt
50 gr flødeost.

Pisk flormelis og smør til det er luftig tilsæt flødeost og pisk til alt er godt blandet.  


Ingredients 
- baked Green Velvet Cakes, fallow recipe here : http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html. Replace the red food colour with dark green. This recipe gives 21 cakepops. You are only going to need the cake recipe not the creame one for these cakepops. 
- 2 tbs creame cheese recipe, scroll down for recipe
- 340 gr white coating chocolate
- 21 lolly pop sticks

Creame Cheese frosting
50 gr confectiones sugar, sifted
25 gr butter softened
50 gr creame cheese

Beat confectioners sugar and butter until fluffy add creame cheese and beat until well mixed. 


Lav Cakepops / Making Cakepops

Inden I går igang er det en god ide at kigge her på en trin for trin vejledning :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-delight-cake-pops.html

Fjern kanterne ( fra overfalden og siderne af kagen ) og krum kagen. Bland cremecheese frosting i. Bland godt sammen til en kage masse. Form 21 kugler og læg dem i frysern ca 15 minutter.
Efter 15 minutter tages de ud
Smelt chokoladen over vandbad. 


Before making the cake also have a look at this step by step guide on cakepops : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-delight-cake-pops.html

Cool the cake and then remove the hard edges from the top and the sides. Crumb the cake into small crumbs with your hands. Add 2 tbs of the creame cheese and mix well. Shape into 21 cake balls. Put them in the freezer for 15 minuts. 
Remove them from freezer efter 15 minuts.
Melt chocolate over waterbath.


Dyp enden af en pind i den smeltede chokolade. Sæt en kage kugle på pinden. Dyb så cakepopen ned i den smeltede chokolade i en bevægelse. Træk den op og ryst overskydende chokolade af.  
Dip one end of the lollypop stick into the melted chocolate. Skirt it into the cake ball and the dip th cake ball into the melted chocolate.  Pull it op and shake the extra chocolate of.




Stil cakepop på bagepapir, på hovedet . Hvis I skal pynte cakepops, så skal det gøres inden chokoladen stivner helt. Lave en cakepop ad gangen 

Place the cakepop up side down on baking paper. Make one cakepop at a time. If you are decorating the cakepops ,  do it before the chocolate sets.   




Pynt med krymmel, eller små fondant blomster ligesom her.  Se link til forskellige cakepops nedenunder.


You can decorate as you like with sprinkles or small fondant flowers like here. See Link for different kind of cakepops.

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/03/blomster-cake-pops-flower-cakepops.html

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/cake-pop-meeting-cake-pop-mde.html






mandag den 14. oktober 2013

Badaam Halwa / Mandel Halwa / Almond Halwa



Mandel Halwa Roser / Almond Halwa Roses

ENGLISH TRANSLATION IN YELLOW COLOUR TEXT :)

Er de ikke smukke mine Mandel Halwa roser ? De er ikke kunne smukke de smager også lækker.  Hvis I ikke ved hvad halwa er så læs her:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/11/brd-halwa-bread-halwa.html.  

Hvert Eid prøver jeg at lave en ny dessert/ ret foruden de traditionelle retter som familien laver. I år overvejer at jeg tilføje en ny halwa. Hvis min familie læser det her, rolig der vil også være mors (min mor) traditionelle halwa.  :)  Ingen Eid uden Ami ji´s halwa. 

Jeg ville gerne lave en meget fast halwa, så jeg kunne lave forskellige figur. Jeg har længe vlile prøve at lave en mandel halwa med intense mandel smag, jeg har prøve kørt den her ny opskrift. Opskriften og noget af metoden er min mors, så ny er den helt ikke. Semolina er erstattet af mandel mel. Man kan købe mandel mel, jeg køber min hos Mughal Foodstore på Vesterbro. Der er meget mere for pengene der. Eller man kan selv male mandlerne. Min prøve Badaam Halwa blev rigtig god, synes jeg selv. Den havde den intense mandel smag og den holdt formen. Opskriften følger neden under.

English :
Dont you think that my Almond Halwa roses gorgeous ? They are not only gorgeous but also so tasty. If you dont know what halwa is, read here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/11/brd-halwa-bread-halwa.html

Every year for Eid, I try to make a new dessert/ dish besides the traditionals ones we make. This year I am thinking of adding a new halwa. For my family reading this, fear, there not thre wil also be moms halwa ( my mom). No Eid without Ami ji´s halwa.  
  
I have been test driving a new halwa recipe with almonds. I have been wanting to make a intense almond flavour halwa for long. And I also wanted it to be very firm so I could mould it in to any shape. Well the recipe is not all new, it is my mothers recipe and some of the method is hers. I am useing almond miel  (almond grinded ), instead of  semolina. You can buy almond flour or you can make it your self. My testing was suberb, if I have to say it my self. I god the very intense flavour as iIwanted and the halwa kept its shape efter taking out of the moulds. Recipes fallows.......

Ingredienser/ Ingredients 
250 gr mandel mel, siet / 250 gr almond miel, sifted
100 gr smør / 100 gr butter
200 gr sukker / 200 gr sugar
100 ml usødet kondenseret mælk/ unsweetend condencsed milk
150 ml sødmælk / 150 ml whole milk
10 kardemomme / 10 green cardemommes,
evt ½ tsk mandel essens / ½ tsp almond extract, optional. 

tips : man kan erstatte den kondenseret mælk med almindelig mælk. man skal være opmærksom på at bruge lidt mere tid på at gøre halwa´en fast. 
Hvis man vil gerne vil have lidt mindre mandel smag, anbefales at erstatte noget af mandel mel med fin semolina.

tips : you can use all whole milk instead of condensed milk. It will take a bit longer to get the halwa firm.
If you want a less intense almond taste you can replace some of the almond miel with fine semolina. 



Smelt smør på en pande, tilsæt mandel mel og steg til det begynder og dufte og får lidt farve. Tilsæt så sukkeret og forsæt med at rør rundt til sukker er smeltet.

Melt butter on a pan, add almond miel og cook undtil it get a bit colour and gets fragrant. Add sugar and keep stirring until sugar melts.



Tilsæt begge typer mælk og stødt kardemomme under omrøring. Tilsæt også mandel essense hvis det bruges. 

Add both type og milk and grinded cardemommes while you stirr, also add almond extract if useing so.

Forsæt med at rør rundt indtil halwa´en begynder at tyknes. Det tog ialt ca 12 minutter på min komfur.

Keep stirring until the halwa thickens. it tool something like 12 minuts on my stowe.


Mens halwa´en stædigvæk er varm kommes, den i den ønskede form.  Her i en firkantet form belagt med bagepapir.  Når den afkøles skær den i firkanter. Jeg brugte mini rose form til at lave min roser. Fik desværre ikke taget billedet  af det. 

While the halwa stil is hot , put i the desired mould. if you like here in a squre mould, lined with baking paper. Cut in to squre pieces , when is cooled and firm. 
I used rose moulds to make mine roses, but i forgot nto take a picture of that. 




Badaam Halwa. Eid Mubarik. Alle mine muslim læser og venner ønskes en velsignet og glædelig  Eid. Til resten af mine læser og venner også ønsker om en smuk dag.  Husk mig i jeres bønner........

Enjoy Badaam Halwa. To all my muslim readers and friends. Eid Mubarik, I wish you a very blessed and joyful eid with your loved ones. To rest of you my friends and readers also wishes for a very beautiful day. Remember me in your prayers.............

















lørdag den 12. oktober 2013

Fruit Chaat


Scroll down for english text in black colour.

Jeg er igang med overveje hvilken slags "chaat" vi skal lave til Eid.  Til jer som ikke ved det, er chaat en fælles betegnelse for " snack salat". De mest almindelig er Aloo - Channa Chaat (kartoffel - kikærte chaat) ligesom den her http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html  og Fruit Chaat ( frugt Chaat). Chaat er meget populær street food i Pakistan og Indian.  Der findes enda en krydderi blanding, Chaat Masala til de forskellige chaat.  En aromatisk og syrligt krydderi blanding.

Jeg tænker stædigvæk ......måske laver vi en Fruit Chaat som denne her jeg har med til jer. Lav Fruit Chaat med de frugt du har lyst til,  jeg kan godt lide at alle smagene er repræsenteret, de syrlige, det søde og det milde.  Se opskriften neden under.
.
ENGLISH: 
I am thinking about wich Chaat to make for Eid, For those of you who dont know, chaat is a a svaory snack "salad" . The two most common are Aloo - Channa, potato - chickpea salad like this http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/09/papari-cone-chaat-cone-pappadum-snack.html and Fruit Chaat like the one I have brought for you. Chaat are very popular Street food in Pakistan and india.  There is even a tangy spicy and aromatic spice mix for the chaast : Chaat Masala. 

I am still thinking....... maybe we wil make this yummy Fruit Chaat. You can make fruit Chaat of any fruits you like. I love to have different colours and taste balance of the tangy, the sweet and the mild. 

Fruit Chaat 

lille cantaloupe melon / little cantaloupe
2 mango / 2 mango
10-12 jordbær /  10 - 12 mango
lille granatæble / little pommegarnate
100 gr blå bær / 100 grblue berries
2 modne bananer/ 2 ripe bananas
1 æble / 1 apple
150 gr kogte Kikærter / 150 gr boiled chickepea
2-3 tsk chaat masala  / 2-3 tsp chaat masala
2 tsk tamarind pasta / 2 tsp tamarind paste
2 tsk appelsin saft / 2 tsp orange juice

 Nem Chaat Masala / Easy Chaat Masala
2 tsk tørrede mango pulver/ 2 tsp aam choor , dried mango powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk stødt spidskommen / 1 tsp grinded cumin
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk garam masala / 1 tsp garam masala

Bland krydderierne sammen.

Mix all the spices together.


Frugten:  Tag kernerne ud af granatæblet. Bland al frugten sammen sammen med chaat masala, appelsin juice og tamrind pasta. Serveres sammen med den ekstra chaat masala. 

The fruit:
Seperate the seeds from the pomegrante. Cut, dice, slice rest of the fruit. And mix all the fruit together with chaat masala, orange juce and tamarind paste. Serve with the extra chaat masala on the side. 


fredag den 11. oktober 2013

Dehi Aloo / yoghurt kartoffel curry / yoghurt potato curry


Scroll down for english text 

Der er snart Eid,  (muslimsk hellige dage, for dem der ikke ved et :) ) Vi muslimer holder Eid to gange om året . En gang som afslutning på Ramadan,  Eid- Ul- Fitr og en gang som afslutning på pilgrims rejse, Hajj til Mekka, Eid -Ul- Adha.  Der er Eid -Ul- Adha vi fejre på kommende Tirsdag. 

English 
We will soon be celebrating Eid -Ul- Adha, actually already on Tuesday insh´allah.  For those who dont know Eid is a festive muslim holyday.  We celebrate Eid twcie a year , Eid - Ul - Fitr after ramadan and Eid - Ul - Adha after the pilgrim journey,  Hajj to Makkah.



Jeg har før fortalt om min  families  Eid Brunch tradition, med bl. a  halwa, puri og channe .  Puri er en sprød og lækker friture steg brød som serveres med channe, kikærte gryderet og halwa, en semolina dessert. Nogle gange har jeg også serveret aloo bhujia til,  en kartoffel ret, nærmest mosede kartofler i en meget tyk sauce   Sidste Eid istedet for at lave den vanlig aloo bhujia lavede jeg  Dehi Aloo, kartofler lavede i yoghurt.  Alle elskede de her cremede kartofler sammen med puri´erne.  Nu når det er Eid igen, er det en god tidspunkt at dele denne lækker opskrift med jer.  

I have told you about my familys Eid Brunch tradition. One of the dish we have been making for many years is halwa, puri, channe. Puri is a very delcate deep fried thin flat bread, channe is a chickpea curry dish and halwa is a semolina dessert.  I often also make aloo bujia, a potato dish. Last Eid insted of Aloo Bhujia, I made Dehi Aloo, potato made in yoghurt.  everybody loved them with the puris. I have been wanted to share this delicious creamy recipe with you and since it is Eid again , it was time to do so. 

Ingredienser / ingredients
900 gr let kogte kartofler/ 900 gr half boiled potatoes
4 spsk vegetabilsk olie / 4 tbsp vegetable oil
1 tsk let stødt koriander frø / 1 tsp lightly crushed coriander seeds (sabuth dhaniya)
1 tsk spidskommen frø /  1 tsp cumin seeds (zeera)
1 tsk senneps frø /   tsp brown mustard seeds (rai)
½ tsk frisk fin revet ingefær / ½ tsp finely grated fresh ginger
½ tsk gurkemeje / ½ tsp turmeric powder (haldi)
1 tsk  rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt /  1 tsp slat
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
evt 4 frisk rød+ grøn chili, fint hakket / 3 -4 fresh red + green chili, finelly chopped
200 ml natural yoghurt / 200 ml yoghurt
80 ml vand / 80 ml water
2 spsk mandel mel / 2 tbs almond miel (flour)

1. Skær kartoflerne i mundbidder eller terninger. Kartoflerne må ikke være færdig kogte. 
Varm olien i en gryde, kom koriander og sennepsfrø, rist dem 1 minut før  spidskommen tilsættes.  Efter ½ minut, skrue ned til middle varm, tilsæt ingefær og resten af krydderierne undtagen garam masala. Tillsæt også de friske chili´er.  Steg 2 minut.
2. Tilsæt kartoflerne og steg dem 4- 5 minut. 
3.  Pisk vand og yoghurt, mandelmel  sammen i en lille skål.
4.  Hæld yoghurt blanding over kartoflerne   Skrue ned for armen til lav varme. Rør forsigtig rundt. Lad det hele stå og simrer under låg  få minutter til saucen har tyknet og kartoflerne er møre.  Drys med garam masala.

 De her Dehi Aloo er rigtig lækker til chapati/ roti eller oven på et stk godt brød. Mums .......... vi ses snart. 

English :
1.  Cut the boiled potatoes in bitesizes.  The potato should´nt be finsihed boiled ( cook through).  heat the oil in a pot, add mustard seeds and coriander seed, fry for 1 minut before adding the cumin seeds.  Lower the heat  add ginger and all the spices except the garam masala. Also add the chili. fry for 2 minuts. 
2. Add the potatoes and cook them for  4- 5 minuts on medium heat.
3. Whip together water, yoghurt and almond miel with a fork in a little bowl.
4. Pour the yoghurt mixture over the potatoes,  Stir, then lower the heat to low and put a lid on the pot an let simmer for some minut until the potaoes are cooked and the gravy is thick almost dried. Sprinkle with garam masala before serving.

These Dehi Aloo are super delicious with roti/chapati or on a slice of good bread. Yum , enjoy........ see you soon.