torsdag den 17. april 2014

Palak Kofte Salan

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/04/palak-kofte-salan.html

Kofte spinat curry/ Kofte (meatball) spinach curry

Scroll down for english translation in black colour

Jeg håber at I har haft en god uge og en god start på påske fridagene, min har været dejligt med familie hygge, bagning, madlavning og lidt oprydning. Jeg bagte Mango Cheesecake igen, da jeg havde familie på besøg til søndag frokost. Mums den er ved at blive min yndlings dessert, og alle elsker den. Her er linket til opskriften, hvis I har lyst til at prøve den : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html .


På menuen var også, kylling & grønsags tærte, ovnsteget kyllinglår, lækker citrus cupcakes (lavet af min dejlige datter), valnød & mozarella salat og "bløde" kebabs.  


Jeg har fri og det betyder endeligt tid til at skrive færdig på nogle blog indlæg. En af dem jeg har haft liggende er den her Palak Kofte salan. Salan er punjabi og urdu for karry ret i den pakistansk køkken. Palak betyder spinat. Som jeg før har fortalt betyder kofte kødboller og der er utallige variationer af slagsene og lige så mange metoder af lave dem.  Til den her ret kan man lave forskellige slags kofte,  f.eks kylling.  Lam, kalve og kylling passer godt til spinat.

ENGLISH
I hope your week has been  wonderful and you have a great start on easter hollidays if you have so, mine was lovely and wonderful, lunch with the family, baking, cooking and little bit cleaning. I baked mango cheesecake again, when I had my family at visit to Sunday lunch. So yum.... its becoming my favorite dessert and everyone loves it. Here is the link to the recipe it you want to make it.  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html.


On the menue were also chicken vegetable tarts, oven roasted chicken drumstick, made by mother, delicious limon cupcake made by daughter, Walnut and mozarella salad and soft kebabs.

I have hollidays and that means that I can finish some of my blog posts. Like this  Palak Kofte salan.  If you dont know salan in urdu and punjabi for curry dish in the pakistani kitchen. palak means spinach.  As I have told you earlier ofte is meatballs and there are so many kind and so many different methods to make them. For this dish you can make any knd of kofte you like. lamb, veal and chicken goes all very well with spinach. 


Ingrediense for kofte/ Ingredients for kofte

1 kg hakket lamme kød / 1 kg minced meat, lamb 
1½ spsk yoghurt / 1½ tbs yoghurt
2 spsk besan (grams mel) / 2 tbs besan ( grams flour )
1 lille æg / 1 little egg 
1 tsk frisk fint revet ingefær / 1 tsp of finnely grated ginger
½ tsk fint revet hvidløg / ½ tsp grated garlic
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 lille løg, fint pureret /  1 small onion fried
1 tsk stødt spidskommen / 1 tsp cumin powder
1 tsk stødt koriander frø / 1 tsp coriander seed powder
2 grønne chili, fint hakket ( kan undlades) / 2 green chili, chopped finelly (optional)
2 spsk hakket frisk koriander blade / 2 tbs chopped frsh coriander leafs

lidt olie til stegning / little oil for frying.

For at kofterne : Bland alle ingredienser godt sammen, undtagen olien. Giv det en omgang i blender. så bliver det det hele lidt mere fint. Lad farsen stå i kølesakbet ½ time. Bagefter trill 12 ens kugler af farsen. Varm olie i en gryde og steg koftene, ca 3 minutter få stykker ad gangen. De skal ikke være færdig stegte, bare have lidt farve og være faste. Lad være med at vende dem for meget brug gryden til at trille dem rundt i olien. Stil dem til side.

To make the kofta : Mix all the ingredients together, except the frying oil. Put the kofta miture in a blender and blend few minuts. This wil make the mixture even finer. Let the Kofte mixture rest in fridge for least ½ hour. Afterwards devide and shape 12 equal ball shaped koftas. heqat the frying oil in a pot or pan and fry the kofta few at a time for 3 minuts. They should not be all done, just have a bit colour and be a bit firm. Dont turn them, instead shake and move the pot. Put them aside.

Ingredienser til spinat salan / Ingreidients for spinach salan

600 gr helbladet spinat / 600 gr whole leaf spinach
2 store løg, meget fint hakket / 2 big onion, very finelly chopped, 
300 gr fint hakket tomater / 300 gr finelly chopped tomatoes
½ tsk ingefær puré / ½ tsp ginger puree
½ tsk hvidløg puré / ½ tsp garlic puree
½ tsk gurkemeje / ½ tsp haldi, tumeric powder
1 tsk rød chilli pulver / 1 tsp red chili powder 
1 tsk salt/1 tsp salt
½ tsk spidskommen pulver/ ½ tsp cumin powder
½ tsk korianderfrø pulver / ½ tsp coriander seed powder
½ tsk nigella frø / ½ tsp kalonji,  nigella seeds

 5 spsk vegetabilsk olie / 5 tbs vegetable oil
muskat nød / 

TIP OM SPINAT: Hvis man bruger frisk spinat, kog noget vand og kom spinat i. Kog ca 3-4 minutter. Hæld vand fra og stil til side. Frossen spinat optøes for brug.


TIP FOR THE SPINACH: If you are using fresh spinach, boil som water and put the spinat in it for 3-4 minuts. Turn of the heat and drain the spinach. Put aside.  Frozen spinach is defrosted before use.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/04/palak-kofte-salan.html

Varm olien i en store dyb gryde. Steg løgene til de gennemsigtig. Tilsæt nigella frø og steg 1 minut mere. Bagefter tilsættes hvidløg, ingefær og resten af krydderierne undtagen muskat nød. Steg igen 3-4 minutter mens der under omrøring.

Heat the oil in a deep pot. Cook the onions until they are transparent. Add kalonji (nigella seeds) and cook for 1 minut more. Add ginger, garlic and all the spices and cook for 3-4 minuts more while stirring.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/04/palak-kofte-salan.html

Tilsæt de hakkede tomater.  Steg løg tomat masala, på høj varme under forsat omrøring indtil olien skiller ud ( som på billedet ). Tilsæt lidt vand under processen, hivs masalaen begynder at sætte sig fast i gryden. 

Add the chopped tomatoes. Fry the onion and tomato masala on high heat while stirring until the oil is seprated (see pic). Add little water during frying if the masala begins to stick to the pot bottom.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/04/palak-kofte-salan.html

Tilsæt spinaten og forsæt med at stege på høje varme 7-8 minutter, mens der røres rundt. steg igen til oilen igen begynder at skille ud. Tilsæt ca 700 ml vand,  bring det hele i kog. 

Add the spinach and agian fry for 7-8 minuts over high heat, while stirring. Pour in 700 ml water and bring to boil.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/04/palak-kofte-salan.html

Tilsæt koftene når salan er begyndt at koge ind og blive tyk i konstinens. Skrue ned for varmen, læg låg på gryden mens den simrer ca 10 minutter.

Add the koftas when the salan begins to thicken. Decrese the heat and put a lid on the pot. let the salan simmer for 8- 10 minuts.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/04/palak-kofte-salan.html

Drys med list revet muskatnød. Palak kofta salan kan serveres sammen med roti eller naan.  Kogte ris vil også være godt til denne salan. 

Add a litte  freshly grated. This palak kofta can be served with roti or naan. Also boiled rice iwll be good with this salan.









kylling og butternut squash kofta / Chciken and butternutaqush kofta : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/11/kylling-butternutsquash-kofta-chicken.html



oste og lammekøds kofte med pasta / Cheese and lamb kofte with pasta:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/01/cheese-kofta-pasta-oste-kofte-pasta.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar