søndag den 16. februar 2014

Chicken Tikka recipe & Malmø City



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html

Vinterferien har været over os, eller for nogle af os. Har i haft ferie? Jeg har haft to dages fri, så jeg har nydt en lang indholdsrig weekend, bla. har vi været på en dags tur til malmø, været med til at fejre en kære veninde, en tur i byen med en anden kære veninde til en lækker frokost og jeg har enda haft tid til overs til at skrive færdig på  lækker Chicken Tikka opskrift til jer. 

ENGLISH
Here in the Denmark, the school children are enjoying the last of theire one week winter hollidays. Some of the grown ups have hollidays too. I had to day off from work. So I am enjoying my long weekend. My daughter and I have been on a one day trip to Malmø City, Sweden. For those of you who dont know, Malmø is only something like 40 minuts away with train over the Oresund Bridge. The Oresund Brigde is a tunnel under the sea and a brigde connecting Denmark and Sweeden.
Back to my activities, having lunch with a dear friend, celebrating another dear friend and I even got the time to finish writing scrumptious Chicken Tikka recipe. Scroll down for recipes.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html

Emporia / Emporia Sweeden, shoping center 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html
En af favorit stederne i Emporia, "graddbullerian" http://www.graddbullerian.se/
One of favorit places in Emporia, "graddbullerian" http://www.graddbullerian.se/


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html

Blev også forelsket i denne skønne blomster butik Jenny Strandhs Blomster
 http://www.jennystrandh.se/
I also fell in love with this gorgeous flower shop, Jenny Strands blomster
http://www.jennystrandh.se/ 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html

http://www.jennystrandh.se/


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html

Vores hurtig frokost : bagt kartoffel med tun og salat. Kan anbefales, godt og billigt Cafe Graffitti på Malmø strøget.
Our quick lunch in Malmø : baked potato with tuna and salad. Yummy and cheap at Cafe Graffitti.



Indgredienser til kylling tikka /Ingredients for the tikkas
1 kg  kylling brystfillet / 1 kg chicken breasts fillet
250 gr tyrkisk/græk yoghurt / 250 gr og turkish or greec yoghurt or drain yoghurt
½ tsk hvidløgs pasta / ½ tsp garlic paste
1 tsk ingefær pasta1 tsp ginger paste
1½ tsk chilli pulver/ 1½ tsp chili powder
1 tsk gurkemeje pulver/ 1 tsp turmeric powder
1 tsk koriander pulver/ 1 tsp coriander powder
1 tsk spids kommen pulver/ 1 tsp cumin powder
½ tsk garam masala/ ½ tsp garam masla
1 spsk tomat pure/ 1 tbs tomato paste
1 tsk salt/ 1 tsp salt
1 spsk olie/ 1 tbsp oil
3/4 tsk tørret mango pulver, (amchoor) / 3/4 tsp amchoor (dried mango powder)
bumbus spyd eller træ spyd / baboo or wooden skrewer

2 spsk frisk koriander, groft skåret til garnering
for garninsh 2 tbl spoon chopped dhaniya/ coriander


scroll down for english text.


1. rens kylling fillet, skær i stor tern ( mund bide)
2. bland yoghurt op med alle krydderierne, tomat pureen og olien i en stor skål
3. kom de skåret kylling stykker i yoghurt blanding og masser let, så det hele er dækket af yoghurt marinaden. Dæk skålen med kylling stykkerne med plastfolie. Still i køleskabet minimum en time, hvis I har travlt. Det bedste er natten over.
4. bambus eller træspyd lægges i blød en time før brug.
5. forvarm oven 230 gr. kom bage papir på en bageplade
6. træk 4 kylling tern på en spyd. Placer spydene på bageplade.
7. kom rester af marinaden på kyllingerne, hvis der noget tilbage i skålen.
8. steg kylling spyd i oven ca 25- 30 minutter eller til de er møre. Vend dem et par gange. Tag dem ud og drys koriander på og server dem med stegte grønsager og chutney. Opskrift følger nedenunder.


ENGLISH: 
1. clean the chicken fillets, cut them , make squre pieces.
2. mix yoghurt with all the spices, tomatp puree and oil in a big bowl.
2. add the chicken pieces into the youghurt mixture and massage in the yoghurt mixture. Cover the bowl and refridgerate least one hour if you are in a hurry. I marinated them the evening before.
4. soak the wooden skrewers in water an hour before using them.
5. preheat the oven 230 degree celcious. cover a baking sheet with baking papper.
6. I used 4 chciken piece per each skrewer.  Place all the skrewes on the sheet.
7. if there is any marination left in the bowl apply it on the chicken pieces.
8.  roast your chicken sticks in the oven 25- 30, or until they ar done.  Turn them twice while cooking. Take them out and sprinkle with fresh coriander. enjoy them with chutney and roasted vegetable . Scroll down for recipe


ovn stegte grønsager/ roasted vegetable
I hverdagen bruger jeg ofte  frosne grønsags blandinger. Jeg synes det er så nem og dejlig. 

200 gr kartoffler, / 200 gr potaoes
100 gr aubgergine/ 100 gr aubergine/ eggplant/ began
100 gr squash/ 100 gr squash/ kali tori
200 gr perberfrugt / 200 gr bell pepper / shimlamirch
100 gr broccoli / 100 gr broccoli
2 spsk olie / 2 tbs oil
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk tørrede bukkehorns blade (methi) / 1 tsp dried fenugreek leafs

1. rens og skære grønsagerne. Kartoffler i både, resten lidt mindre tern,
2. forvarm ovn 220 grader
3. kom alle grønsager i en fad. Vend dem i oile og knuste tørrede bukke horns blade. Blade knuses med håndfladerne.
4. grønsager skal ca have 30- 40 minutter i ovnen. Drys salt på inden de sidste 5 minutter.

English

1. clean and cut the vegetables. Potato in wedges and the rest in small pieces.
2. preheat the oven 220 degree celcious.
3. in a baking dish, mix oil, the vegetables and crushed dried fenugreek seeds. You crush the leafs with your hands.
4. roast the veggies for 30- 40 minuts.  Mix in the salt before the last 5 minuts.


Chili Tamarind ( imli) yoghurt Chutney/ Chili Tamarind ( imli) yoghurt Chutney
200 gr yoghurt/ 200 gr yoghurt
1½ spsk tamarind pasta / 1½ tbsp tamarind (imli) pasta or sauce
2 tsk tørrede chili flager / 2 tsp dried chili flakes
½ -1 tsk chili pulver / ½ - 1 tsp chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt 

Bland alt sammen i en lille skål
Mix everything together in a bowl. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/chicken-tikka-recipe-malm-city.html

Værsågod :)
Enjoy :) 

søndag den 9. februar 2014

Raspberry Roll Buns / Hindebær Snegle

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/raspberry-roll-buns-hindebr-snegle.html

Siden jeg lavede min cupcakes med frysetørret jordbær, har jeg gået funderet over hvad jeg mere kunne bruge fryse tørret bær til. Jeg synes, det er en god måde at maximere bær smagen i bagværk uden at gør dejen for vådt. Så jeg har eksperimenteret lidt her til morgen og bagte disse lækker pink hindebær snegle. 

ENGLISH :
Since I made cupcakes with freeze dreid strawberries, I have been thinking about what else to make with freeze dreid berries. I think that  freeze dreid berries are a great way to maximize the berry taste in bakings without making the dough to wet. So this morning I have been experimenting a bit and baked these gorgeous pink raspberry roll buns.  


Dejen/ The dough
475 gr mel / 475 gr flour
2 spsk sukker / 2 tbsp sugar
80 gr smør, smeltet / 80 gr butter melted
2½ tsk bagepulver / 2½ tsp baking powder
en knisp salt / pinch of salt
2 æg / 2 egg s 
250 gr - 280 gr yoghurt / 250 gr - 280 gr yoghurt
20 gr frystørret hindbeær pulver / 20 gr freeze dried raspberry powder
list ekstra smeltet smør til pensling/ extra melted butter for brushing.

Fyldet/ The filling
40 gr fryse tørret hindebær ( se tip ) / 40 gr freeze dried raspberries ( see tip )
55 gr  brun farin / 55 gr brown sugar
1 spsk sukker / 1 tbsp sugar
2 spsk smeltet smør / 2 tbsp melted butter

 Tip /TIP :
I fyldet kan man bruge hindebær marmelade istedet for fryse tørret hindebær. Hvis man gør det skal man bruge minder sukker og farin.
In the filling you can use raspaberry jam, insted of freeze dried raspberries. if you do so, then you have to use less sugar and less brown sugar.

Glasur/ The glaze
200 gr sigtet flormelis/ 200 gr sifted confectioners sugar
½ tsk vaniljesukker / 1 tsp vanila sugar
1 spsk kogende vand / 1 tbsp boiling water.
lidt lyserød frugt farve / little pink food colour





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/raspberry-roll-buns-hindebr-snegle.html

1.  For at lave dejen bland mel, bagepulver, hindebærpulver, sukker og salt sammen. Stil til side. Pisk let ægge,yoghurt og smeltet smør sammen. Bland det våde og tørre sammen og lave en blød dej. Æltes let på et melet bord.

1. To make the dough mix flour, sugar, baking powder, raspberry powder and salt together. Whip eggs with yoghurt and the melted butter.  Add this mixture into the flour mixture and make a soft dough. Knead the dough on a floured surface.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/raspberry-roll-buns-hindebr-snegle.html

3. Rul dejen ud til ca 30 X 25 cm firkant. Gør fyldet klar, ved at bland sukker, farin, tørret hindebær og smør sammen.
4. Smør fyldet på den udrullede dej,  Rul dejen stram  sammen som en roulade. Skær til 12 snegle. 

3. To make the filling by mix  the dreid raspberries with sugar, brown sugar and the melted butter.
4. Apply the filling on the rolled out dough. Now roll together the dough from one end to the other, like a roulade. Cut in to 12 pieces.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/raspberry-roll-buns-hindebr-snegle.html

5. Bage den enten på en bageplade eller en en firkantet fad. Jeg bagte dem  i store papir muffin forme. 
6. Pensel med list smeltet smør.
7. Bages i ca  25- 30 minutter i 180 gr forvarmet ovn. Til de gyldne. 

5. Put the roll buns on a baking sheet lines with baking papper or a little suqaire buttered baking dish. I used large muffin cases.
6. Brush them with some melted butter.
7. Bake them 25-30 minuts or so in 180 degree Celcius preheated oven, until they are golden in colour.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/raspberry-roll-buns-hindebr-snegle.html 

8. Bland alle indgredienser til glasur sammen. Hæld glasuret over sneglene. 
8. Mix all the ingredients for th glaze well. And pour it over the buns. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/02/raspberry-roll-buns-hindebr-snegle.html

 Værsågod og have en god søndag 

Enjoy anf have a wonderful Sunday.