fredag den 9. januar 2015

sprød steg torsk m kikærtemel / crips fried cod / besan machli



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/sprd-steg-torsk-m-kikrtemel-crips-fried.html

Jeg elsker at lave sprød stegt torsk eller andet hvidt fisk med besan (kikærtemel). Den her gang har jeg istedet for at lave en dej af kikærte mel, dybt fiskene i æg og vendet dem i kikærtemelet. På den måde fik de en fin og lækker sprød skorpe. Jeg brugte torsk lions men prøv også med torsk fileter. 

I love making crisp fried cod or any other white fish with besan (gramsflour). But this time instead of making a batter with the gramsflour, I dipped the fish pieces in egg and then turned them in gramsflour. This resulted in a very fine and delicious crisp crust. I used cod lions but do also try with cod fillets.





4-5 ( 500 gr) torsk fileter eller loins  / 4-5 pieces ( 500 gr ) Cod fillets or loins
 2 ½ spsk Laziza Fish masala (se tip) / 2 ½ tbsp Laziza Fish masala (see tip)
1½ tsk anardana powder  ( tørrede granatæble pulver) /  1½ tsp anardana powder ( pommegranate seed powder)
saft af en halv citron / juice of a half lemon
1- 2 æg / 1-2 eggs
besan (kikærtemel) / besan ( gramsflour )
olie til friture stegning / oil for deep frying

TIP : Laziza fish masala kan købes i de fleste pakistanske grønthandler, hvis man ikke kan få fat i det kan man lave en egen blanding : 1 tsk chili pulver, 1 tsk salt, ½ tsk spidskommens pulver, ½ tsk koriander pulver, ½ tsk sort peber pulver, ½ tsk tørrede ingefær pulver, 1/4 tsk gurkemeje, 1/4 tsk garam masala.

TIP: You can buy Laziza fish masala in most pakistani stores otherwise you can use these spices: 1tsp red chili powder, 1 tsp salt, ½ tsp cumin powder, ½ tsp corinader powder, ½ tsp black pepper , grinded, ½  dried ginger powder, 1/4 tsp turmeric, 1/4 garam masala.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/sprd-steg-torsk-m-kikrtemel-crips-fried.html


Vask og dup tør fiske stykker.  Marinerer torsk stykkerne med citron saft og krydderierne. Lad dem stå 15 minutter.

Clean and pet dry the cod pieces. marinate them with the spices and lemon juice for 15 minuts.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/sprd-steg-torsk-m-kikrtemel-crips-fried.html


Pisk æg let med en gaffel i en dyb tallerken eller skål.  Kom kikæretmel også i en anden dyb skål, sigt melet hvis det er meget klumpet.  Dyb en torske stykke ad gangen i ægget først og herefter i kikærtemelet.  Der skal være mel på alle siderne af torske stykkerne.  Varm oile i en dyb friture gryde og steg torske stykkerne ( 2 ad gsangen)  indtil gyldne , sprøde og færdig stegte.

Whip the egg with a  fork in a bowl or deep dish.  Pour the besan/gramsflour in a nother deep dish or bowl. Dip the cod pieces (one at a time) in the egg mixture and then in gramsflour.  All side of the cod should be covered with the flour.  Heat oil in a deep frying griddle and deep frsy the cod pieces 2 at a time until golden, crisp and cooked trough.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/sprd-steg-torsk-m-kikrtemel-crips-fried.html

Serveres varmt med det samme med citron skiver, en yoghurt eller tamarind chutney.
Serve hot with lemon wedges, yohgurt or tamarind chutney.






Hvad man ellers kan bruge besan, kikærtemel til .
What you more can make with besan, gramsflour.

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/07/pakora-karri-pakora-kadhi.html







Mere fisk!
More fish!

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/desi-style-fish-and-chips.html

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/04/machli-kebab.html


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/03/fiske-filo-tasker-fish-phyllo-bags.html







Ingen kommentarer:

Send en kommentar