søndag den 21. juni 2015

Saag paneer pakoreh /spinat & paneer pakoreh + feta ost og spinat pakoreh/ spinach & paneer pakoreh + feta cheese andspinach pakoreh ( ramadan recipe)

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html


For english text, scroll down

Ramadan Mubarik kære foodies!!!
Som hos mange af pakistansk afstamning er pakoreh (fleretal) en must på iftar bordet. De bliver lavet ofte gennem hele  Ramadan måned hos os. Jeg har aldrig brugt paneer eller nogen anden form for ost, så nu skulle det være, hvor jeg har fundet en forretning der sælger paneer. Til dem som ikke ved hvad paneer er, se her:

Inden I spørger hvad kan man erstatte paneer med, så jeg også lavet nogen med feat osta, brugte fuldstændigt den samme opskrift, estattede paneer med feta ost. Voila en vellykket eksperiment. Begge slags smagte super lækkert.  Hvis I bruger feta ost, være opmærksom på saltet, feat ost er lidt mere saltet. 


Ramadan Mubarik dear foodies !!
Pakoreh are a must in our home at our iftar  table ( fast breaking meal). They are made not every day but very frequently through out the whole blessed month. I have never made pakoreh with paneer or any other kind of cheese. Now that I have found a shop that sells paneer, I had to try making pakora with paneer. 
If you dont know what paneer is look here : 

And before you ask me what you can use instead of paneer, I experimented with feta cheese,  I used the same recipe and feta instead of paneer and the pakoreh were equaly  scrumptious. If you are making the Feta cheese pakoreh, be careful with the salt as Feta is mr salty then paneer.

And here is little about pakora : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html
  PANEER PAKORA


200 gr paneer eller 200 gr feta ost i tern / 200 gr paneer or 200 gr feta cheese incubes
250 gr besan (kikærtemel) / 250 gr besan ( chickpea flour/ gramsflour)
120 frisk spinat blade / 120 gr fresh spicha leafs
3 mellem store rød løg / 3 medium size red onions
3- 4 grønne chili / 3-4 green chili
salt efter smag / salt to taste
1½ tsk chili pulver / 1½ tsp chili powder
1 tsk coriander frø pulver / 1 tsp coriander seed powder, dhaniya powder
1 tsk spidskommen pulver /  1 tsp cumin powder, zeera powder
1 tsk kasoori methi (tørrede bukkehorns blade) / 1 tsp  kasoori methi, dried fenugreek leafs
1 tsk let knuste coriander frø / 1 tsp lightly crushed coriander seeds. 
ca 200 ml vand / 200 ml water. 

olie til friturestegning / oil for frying 




FETA PAKORA 






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html

Vask og tør spinat bladende.
Wash and dry the fresh spinach leafs.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html

Skær paneer /feta i tern og løgene i tynde stimler eller tynde ringe 
Cut the paneer/feta in small cubes and the onions thin rings. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html

Si besan og bland alle krydderier i.
Sift the besan and mix with all the spices.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html

Tilsæt lidt vand ad gangen, start med 150 ml. "Dejen" skal være ligesom en tyk tyk pandekage dej. 
Add a little water at a time, start with 150 ml. The batter should be like a very thick pancake batter.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html

Tilsæt grønsagerne og ost til dejen. Hvis dejen er meget tør gør det ikke noget, grønsagerne vil afgive lidt væske også  når dejen stilles til hvile. Lad dejen stilles til hvile 5-7 minutter. Hvis dejen forsat er for tør, kom lidt væske i nu. 


Add the vegetables and the cheese to the batter. If the batter is a bit dry, no worries the vegetables will give som water. Let the battter rest for 5- 7 minuts.  At this point if the batter is to dry add a little water.  But mind the batter should not be too thin, just "gluey" enough to keep all the ingrediens together. 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html


Varm olien til friturestegning. Med en spiseske tag lidt dej op og kom det i olien.  Lav fire - fem ad gangen, steg til de er gylden brune.  Lad dem dryppe af på køkkenserviet. Skær i en for at se om de er gennem stegte.  De skal være sprøde uden på, gennemstegt og bløde inden i.  


Heat the oil for deep frying With a tablespoon take little batter at a time and put it in the heated oil.  make 4- 5 at a time. Fry till they are golden brown. Let them drip the excess oil on a kitchen paper. They have to be crispy on the out side, soft and cooked throug on the inside. Cut one to check. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html

Feta 0st, spinat og rødløg / Feta cheese, spinach and red onion





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html


Paneer, spinat og rødløg / Paneer, spinach and red onion





Nyd med en lækker mynte chili chutney, scroll ned for at se flere  pakora opskrifter. I ønskes en særdeles velsignet Ramadan og god sommer :)

Enjoy with a delicious mint chili chutney, scroll down  to see more pakora recipes.  Wishing you all a very blessed Ramadan and a happy summer.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/saag-paneer-pakoreh-spinat-paneer.html


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/08/kyllinglar-pakoreh-chicken-leg-pieces.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar