lørdag den 16. april 2016

Aloo chaat



Denne gang får I en lækker varm kartoffel chaat, som også kan serveres afkølet. Den kan spises som den er eller blive serveret som tilbehør til kød.

My chaat recipe this time is for a hot potato chaat, wich also can be served cooled. The chaat can be enjoyed as it or as a side dish with a meat dish.  

Ingredienser / ingredients 

8 mellemstore kogte kartofler / 8 medium sized potatoes
2 spsk vegetabilsk olie / 2 tbs vegetable oil
½ tsk nigella frø / ½ tsp nigella seeds
1½ tsk groft knust koriander frø /  1½ coriander seeds coarsly crushed
1 tsk chili pulver / 1 tsp chili powder
1 tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
½ tsk korinader frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
1/4 tsk gurkemeje / 1/4 turmeric powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
2 tomater / 2 tomatos
1 stor løg / 1 large onion
frisk koriander blade /  fresh coriander leafs
lidt frisk ingefær / some fresh ginger
saft af ½ citron / juce from ½ lemon
+ lidt citron til pynt /+ lemon for garnish



Skær kartoflerne i mund bide størrelse og stil til side. Skær løget i tynde strimle. Skær tomaterne til
 også.
Varm olie i en pande, kom nigella frø og steg dem ca ½ minut i olien, tilsæt de knuste koriander frø og krydderierne og steg 1 minut. Tilsæt kartoflerne steg dem  4-5 minut, tilsæt så løg og tomater. Efter 2 minutter kom citron saft og koriander blade i. Tag panden af varmen og tag chaat ud på serverings tallerken. Afkøl den lidt og top med tyndt skåret ingefær stave. Man kan også toppe med natural yoghurt. Have en god weekend foodies.


English: Cut the boiled potatoes i bite size and put aside. Cut the onion in thin pices and aslo cut the tomatoes in dice .
Heat the oil in a pan, ad the Nigella seed and fry them for ½ minut, add the crushed coriander seeds and all the spices and fry for 1 minuts. Add potatoes and fry them for 4-5 minuts before adding onion and tomato, stirr while frying.  After 2 minuts add lemon juice and koriander. Take the pan of heat and pour the chaat on serving dish, cool it a bit and garnish it with thin ginger sticks. You can also top with a dollop of yogurt, enjoy. Have a wonderful weekend foodies.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar